korona ne staje

MORAMO DA OSTANEMO SLOŽNI I DA ISTRAJEMO: Apel gradonačelnika Kraljeva zbog dramatične epidemiološke situacije (KURIR TV)

Srbija -

Zbog loše epidemiološke situacije u Kraljevu gradonačelnik Predrag Terzić ponovo je danas apelovao na sve građane da poštuju propisane epidemiološke mere.

Od korone preminula dva pacijenta, novoobolelih 236

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, od ukupno 588 uzoraka brisa uzetih u zdravstvenim ustanovama na području grada, testiranih PCR i antigen metodom, novoregistrovanih pozitivnih je 236. Ukupan broj registrovanih osoba pozitivnih na virus „SARSCoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“, na teritoriji grada Kraljeva na dan 3. decembar je 5.207. Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva, u Opštoj bolnici „Studenica“, nažalost, preminule su dve osobe od bolesti „Covid-19“, tako da je ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije 81. Na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 82 pacijenta, od kojih je osmoro na intenzivnoj nezi.

- Svi koji su uključeni u sistem zaštite od širenja zaraze su angažovani i hrabro se bore kako bi sprečili dalje širenje ovog opakog virusa. Apelujem da u ovoj borbi svi zajedno ostanemo složni i istrajni. Naši prijatelji i rođaci koji rade u zdravstvenim ustanovama se hrabro bore za život svakog pacijenta. Naše snage bezbednosti čine sve da savesno obavljaju svoju dužnost, da brinu o bezbednosti grada i svih naših građana. Zaposleni u školama, poštujući mere prevencije, pored svojih radnih obaveza jednako brinu i o zdravlju naše dece koja pohađaju prvi, drugi, treći i četvrti razred osnovne škole - kazao je gradonačelnik Kraljeva obraćajući se građanima video porukom.

Terzić je tom prilikom istakao da je svima zajednički cilj da se spreči dalje širenje zaraze i da se sačuvaju životi i zdravlje svih građana.

- Zato ponavljam da je najvažniji preduslov za sve to pridržavanje svih mera koje je propisao republički Krizni štab i Gradski štab za vanredne situacije. Nosite maske, ne zadržavajte se u gužvi, ne samo da ćete sačuvati vaše zdravlje, već i zdravlje svih Kraljevčana - poručio je Terzić.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track