Najnovije vesti

NEOSVOJIVA TVRĐAVA U SRCU SRBIJE: Usred crnog korona talasa ova opština ima po 2 novozaražena dnevno i nijedan SMRTNI SLUČAJ dosad
Foto: Rina.rs

samo 20 km od velikog žarišta

NEOSVOJIVA TVRĐAVA U SRCU SRBIJE: Usred crnog korona talasa ova opština ima po 2 novozaražena dnevno i nijedan SMRTNI SLUČAJ dosad

Srbija

Iako je od najvećeg žarišta korona virusa u Srbiji, grada Kragujevca, udaljena samo 20 kilometara, opština Knić na svojoj teritoriji ima stabilnu epidemiološku situaciju.

Procenat zaraženh izuzetno je nizak i iznosi oko 1,6 odsto, a na dnevnom nivou inficirano je maksimalno dvoje ljudi.

- Za sada je stanje pod kontrolom. Od početka epidemije u martu mesecu pa sve do danas zaraženo je 240 osoba, To nas stavlja na jedno od najnižih mesta po broju pozitivnih u Srbiji srazmerno broju stanovnika. U kućnoj izolaciji nalazi se 78 lica, a do sada nismo imali nijedan smrtni slučaj zbog korona virusa - rekao je predsednik opštine Knić Srećko Ilić.

foto: Rina.rs

Opština Knić bila je jedina koja u prvom talasu nije imala nijednog zaraženog, ali i pored te činjenice građani su imali čeličnu disciplinu i strogo su se pridržavali propisanih mera što je rezultiralo malim brojem obolelih.

- Apelujem na sve građane da i dalje ostanu odgovorni i da vode računa o svom i zdravlju svojih sugrađana jer samo na taj način naša epidemiološka slika neće biti pogoršana - kazao je Ilić.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...