KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Trstenik najugroženiji, kruševačka bolnica prepunjena!
Foto: Kurir/ Ž. M.

zabrinjavajuće

KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Trstenik najugroženiji, kruševačka bolnica prepunjena!

Srbija -

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, danas je manje zaraženih lica nego juče, ali je zabrinjavajuće porastao broj inficiranih u Trsteniku, čak više nego u Kruševcu, što je prvi put od početka epidemije korona virusa.

U Rasinskom okrugu je ukupno zaraženo 194 lica, u Trsteniku 73, u Kruševcu 53, u Aleksandrovcu 26. u Varvarinu 16, Ćićevcu 8 i u Brusu 6. Gotovo alarmantna situacija postaje u Opštoj bolnici Kruševac, gde je smešten još 21 novi bolesnik na Infektivno odeljenje, čiji su kapaciteti 120 mesta.

Dodato je još 60 kreveta, a sada i to nije dovoljnio, pa je menadžment ove ustanove prinuđen da pronalazi nova rešenja do početka rada Kovid bolnice u ekadašnjoj vojnoj kasarni “Rasina” u Parunovcu. U okružnoj bolnici je ukupno hospitalizovan 201 pacijent.

U Rasinskom okrugu je do sada od virusa Kovid 19 zaraženo 5.979 lica, od kojih je najviše u Kruševcu – 2.920, zatim u Trsteniku, 1.173, u Aleksandrovcu - 1.123, u Brusu - 298, u Ćićevcu - 234 i u Varvarinu - 231 slučaj. Od početka epidemije izlečeno je 2.347 lica, a preminulo je 70 ljudi, Dom zdravlja Kruševac ulaže velike napore u borbi sa ovom svetskom pošašću.

foto: Printscreen RTS

Rad Kovid ambulante “14 oktobar” je produžen i sada je njeno radno vreme od 7 do 22 sata. Radno vreme ostalih gradskih i seoskih zdravstvenih stanica je prilagođen novim uslovima epidemiološke situacije, koja je vrlo zabrinjavajuća. U cilju smanjenja višesatnog čekanja za pregled u Kovid ambulanti, a posebno u uslovima niskih temperature i velike hladnoće,jedan broj lekara i medicinskih tehničara je preraspoređen iz Službe opšte medicine rada u ovaj deo Doma zdravlja.

Veliku aktivnost u prilagođavanju teškim uslovima borbe sa epidemijom virusa Kovid 19 ispoljili su i domovi zdravlja u Aleksandrovcu, Brusu, Varvarinu i Ćićevcu,, a posebno u Trsteniku, u kojima je izražen problem nedovoljnog broja zdravstvenih radnika. Apoteke u Kruševcu i drugim opštinama u Rasinskom okrugu su dobro snabdevene potrebnim lekovima i medicinskim sredstvima, vitamin ima , ali ne i dovoljnoi antibiotika.

Kurir.rs/Ž. M.

Foto Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track