U SUBOTIČKOJ BOLNICI 191 pacijent: 2.560 trenutno zaraženih koronom u Severnobačkom okrugu
Foto: Kurir/N.H.

85 pregleda za dan

U SUBOTIČKOJ BOLNICI 191 pacijent: 2.560 trenutno zaraženih koronom u Severnobačkom okrugu

Srbija -

U Opštoj bolnici Subotica danas je na lečenju je 191 pacijent od kovid virusa, a prema informacijama Instituta za javno zdravljhe Vojvodine, u Severnobačkom okrugu je 2.560 ljudi aktivno zaraženo korona virusom, u Bačkoj Topoli 223 i 202 u Malom Iđošu.

U prethodna 24 sata u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 85 pregleda, 22 pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice, 28 pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

- Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi 191 pacijent, u kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 19 pacijenata, 15 na mehaničkoj ventilaciji - kažu iz subotičke bolnice.

foto: Kurir/N.H.

Iz Zavoda za javno zdravlje u Subotici navode, da je epidemiološka situacja veoma nepovoljna.

- Još nismo na vrhu talasa, pretpostavljamo da će narednih dana biti još veći broj pozitivnih osoba, jer svakodnevno registrujemo nove slučajeve obolelih, kaže epidemiolog ZZJZ Subotica dr Nebojša Bohucki.

Dr Gordana Krtinić epidemiolog u subotičkoj bolnici navodi, da je i u toj zdravsenoj usanovi teška situacija.

- Imamo veći broj kovid pacijenata, u odnosu na broj onih koje otpuštamo kući, trostruko je više onih koje primamo, nego otpuštamo. Trudimo se da pružimo maksimum pacijentima, posebno onima sa težom kliničkom slikom, kojima je potreban kiseonik i respirator - kaže dr Krtinić i ističe da je i dosta zaposlenih zdravstvenih radnika u izolaciji, ali da to ne utiče na rad u šest kovid jedinica subotičke bolnice.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track