Grad Kraljevo gradi stanove za pripadnike snaga bezbednosti
Foto: Ana Paunković

Realizacija velikog projekta uskoro se privodi kraju

Grad Kraljevo gradi stanove za pripadnike snaga bezbednosti

Srbija -

Po završetku izgradnje 947 stanova, kraljevačko naselje Ribnica dobiće i brojne infrastrukturne objekte i prateće sadržaje.

Naselje Voćareve livade u Ribnici polako menja svoj izgled, ali i izgled ovog dela grada Kraljeva. Radovi na izgradnji dve stambene zgrade, sa 200 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, privode se kraju. Po završetku izgradnje 947 stanova, ovo kraljevačko naselje dobiće i brojne druge infrastrukturne objekte i prateće sadržaje.

Povoljna cena kvadrata

Stanove u kraljevačkom naselju Ribnica, u neposrednoj blizini kasarne Ribnica, pod veoma povoljnim uslovima moći će da kupe pripadnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, MUP, BIA, Ministarstva pravde - Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ali i oni koji su penziju ostvarili u nekom od ovih organa, kao i borci, porodice palih boraca, ratni vojni invalidi i mirnodopski invalidi. Cena kvadratnog metra biće 400 evra - na period otplate od trideset godina, za stan od 56 kvadrata, mesečna rata će biti manja od 82 evra, s tim da taj period može da bude i kraći.

- Zahvaljujem državi, koja je prepoznala i ratne vojne invalide i porodice palih boraca kao kategorije stanovništva koje treba da imaju mogućnost da kupe ove stanove, što im je i omogućeno izmenama zakona - rekao je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, ističući da se upravo u ovom delu Kraljeva stvaraju uslovi za nov, bolji život.

Grad Kraljevo je pripremio sve što je bilo potrebno da radovi započnu u aprilu prošle godine, u okviru projekta čija je realizacija krenula januara 2018. Radi realizacije projekta osnovano je i preduzeće koje se bavi isključivo stanogradnjom u Voćarevim livadama - Privredno društvo „SPV Ibar“ d. o. o. Kraljevo.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Grad u gradu

Osim stanova, gradi se i prateća infrastruktura - od pristupnih saobraćajnica, parking-mesta, javne rasvete do kanalizacione i vodovodne mreže, za šta je Vlada Srbije izdvojila dodatnih 374 miliona dinara. Očekuje se i završetak gasifikacije na ovom području.

- Šetalište sa desne strane reke Ibar, Nova hala sportova, dva tržna centra, rekonstruisana ambulanta, nova zgrada Osnovne škole „Sveti Sava“, koja je u izgradnji, još jedan planirani tržni centar, zatvoreni bazen koji je predviđen uz halu, uz stanove za snage bezbednosti, pretvaraju Ribnicu u grad u gradu, infrastrukturno opremljen i privlačan za život. Doseljavanje u ovaj deo grada mladih bračnih parova, koji će proširivati svoju porodicu, osnova su za izgradnju i novog vrtića - ističe gradonačelnik Terzić.

U naselju Voćareve livade u Ribnici 947 stanova biće raspoređeno u tri stambena bloka sa 10 stambenih objekata. Faza Ia projekta obuhvata prva dva stambena objekta sa ukupno 200 stambenih jedinica, dok će u okviru Ib faze biti izgrađena dva stambena bloka sa osam stambenih objekata i 747 stambenih jedinica.

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track