187 PACIJENATA U KOVID DELU OPŠTE BOLNICE: Skoro 3.000 aktivno obolelih u Subotici
Foto: Kurir/N. H.

DONACIJA VREDNA 250.000 DINARA

187 PACIJENATA U KOVID DELU OPŠTE BOLNICE: Skoro 3.000 aktivno obolelih u Subotici

Srbija -

Subotička bolnica dobila donaciju, opemu vrednu 250.000 dinara za respiratornu kovid-19 ambulantu. Aktivno obolelih u Subotici je 2.948 ooba, u SBO 3502.ljudi

Subotička Opšta bolnica ulaže najveće napore da zbrine sve pacijente zaražene korona virusom, a danas je dobila vrednu donaciju društveno odgovornog preduzeća koje želi da doprinese jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema. Firma iz Subotice „Monte Max“ donirala je respiratornoj kovid-19 ambulanti Opšte bolnice opremu vrednu 250.000 dinara.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar je izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća „Monte Max“ Žarku Radonjiću i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

Slobodan Puškar
foto: Kurir/N. H.

"Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne kovid-19 ambulante“, istakao je dr Puškar.

On je pozvao i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u njegovom gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

"Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema, poručio je dr Slobodan Puškar.

Nebojša Bohucki
foto: N. H.

Prema poslednjim podacima, aktivno obolelih od korone u Subotici je 2948 osoba, u prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 83 pregleda, 20 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice, 15 pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.

Trenutno se na bolničkom lečenju u kovid delu bolnice nalazi 187 pacijenata, u kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 18 pacijenata, 13 na mehaničkoj ventilaciji.

"Skoro je 3000 aktivno obolelih od kovid-19 u Subotici, a očekujemo da e brojke neće dalje povećavati, jer ocenjujemo da je dostignut neki projektocvani vrh talasa epidemije korone. U čitavom Severnobačkom okrugu je do 16. decembra registrovano 3502 aktivno obolela lica, od korone", potvrdio je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog ZZJZ Subotica.

Kurir.rs/N. H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja