Lasice napadaju živinu u Ribnjaku

Najezda

Lasice napadaju živinu u Ribnjaku

Srbija -
U Ribnjaku su se lasice pojavile pre oko mesec dana, ja sam ih samo poslednjih dana videla tri. Komšiji su do sada već odnele desetak pilića, a kako nemamo kome da se obratimo bespomoćni smo, kaže jedna meštanka

NOVI SAD - U novosadskom naselju Ribnjak pojavile su se lasice koje zadaju glavobolje pojedinim meštanima. Kako za Radio 021 kaže jedna slušateljka ove životinje pričinjavaju štetu napadajući živinu.

"U Ribnjaku su se lasice pojavile pre oko mesec dana, ja sam ih samo poslednjih dana videla tri. Komšiji su do sada već odnele desetak pilića, a kako nemamo kome da se obratimo, bespomoćni smo", kaže ona.

Za uklanjanje ovih životinja nisu zaduženi ni "Čistoća" ni "Ciklonizacija", jer se lasice nalaze na listi vrsta zaštićenih Zakonom o lovu. Veterinari kažu da su u pitanju životinje koje ne napadaju ljude, a veoma su korisne jer tamane miševe i pacove.

Iz Veterinarske stanice napominju da nema opasnosti da će ove životinje napasti ljude, ali poručuju svima koji imaju problema da je bitno da lasicama ukinu ili ograde izvor hrane jer će se samo tako odseliti dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track