KORONA U SEVERNOBANATSKOM OKRUGU: Najviše zaraženih u Kikindi, u Kanjiži najpovoljnija situacija
Foto: S. U.

epidemija korona virusa

KORONA U SEVERNOBANATSKOM OKRUGU: Najviše zaraženih u Kikindi, u Kanjiži najpovoljnija situacija

Srbija -

Epidemiološka situacija u Kikindi i Severnobanatskom okrugu i dalje je vanredna sa tendencijom stabilizacije broja obolelih od korone, i u odnosu na broj novozaraženih, ima više onih koji su preležali kovid.

U Kikindi je trenutno evidentirano 1.384 aktivnih slučajeva, dok je koronom u Severnobanatskom okrugu zaraženo skoro 2.500 osoba. Ove podatke je na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije iznela dr Sandra Radlović, direktorka kikindskog Zavoda za javno zdravlje.

- U Senti je evidentirano 288 korona slučajeva, u Adi 225, a u Novom Kneževcu 211. U Čoki postoji 187, a u Kanjiži 146 kovid slučajeva. Uzimajući u obzir ukupan broj obolelih, u odnosu na broj stanovništva, najveći indeks je u Kikindi, a potom u Novom Kneževcu. U Kanjiži je najpovoljnija situacija u odnosu na broj stanovnika. Od ukupnog broja aktivno obolelih na nivou Severnobanatskog okruga, 83 je dece. U Kikindi je koronom zaraženo 53 dece. Svi su na kućnom lečenju i imaju blagu kliničku sliku- saopštila je dr Radlović.

Kikinda, korona virus, Dr Sandra Radlović
foto: S. U.

Ona se osvrnula se na aktulelnu epidemiološku situaciju u Kikindi.

-Na dnevnom nivou imamo između 30 i 40 novoobolelih. Dobro je i što imamo mnogo više onih koji su se izlečili, odnosno koji su preležali KOVID-19. Broj obolelih opada, ali postepeno. U kikindskoj bolnici hospitalizovana su 42 pacijenta. Na respiratoru su dve pacijentkinje starije životne dobi sa propratnim bolestima. U poslednjih sedam dana u Kikindi nije bilo preminulih od posledica korone- rekla je dr Radlović.

Preporuka za novogodišnje praznike

Znam da smo svi željni druženja i da svi jedva čekamo da ovo prođe. Hajde da se još malo da se strpimo, i ako je moguće, praznike provedemo u krugu porodice, ili u krugu ljudi sa kojima svakodnevno viđamo i družimo. Preporuka epidemiologa je ista. Smanjite kontakte. Time umanjujete rizik da se zarazite i obolite- jasna je dr Radlović.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track