MAJINA NAJVEĆA LJUBAV SU KNJIGE: Za Novu godinu, u njenoj sobi u selu Donja Trnava zasjala je nesvakidašnja jelka
Foto: Privatna Arhiva

kreativno

MAJINA NAJVEĆA LJUBAV SU KNJIGE: Za Novu godinu, u njenoj sobi u selu Donja Trnava zasjala je nesvakidašnja jelka

Srbija -

PROKUPLjE - U susret novogodišnjm praznicima u jednoj kući u prokupačkom selu Donja Trnava zasijala je posebna jelka. Ona je napravljena od knjiga, a njen autor je Maja Stanković (17), učenik prokupačke Tehničke škole „15. maj“. Kaže da je ideju „ukrala“ od nastavnice srpskog jezika i književnosti iz osnovne škole Dragane Petrović.

-Prošle godine sam kod nje na slikama videla takvu jelku i poželela da je napravim. Stalno čitam i član sam Gradske biblioteke, pa kući nemam toliko knjiga. Zato sam od prošle godine počela da ih kupujem. Gde god naiđem na knjigu koja mi se sviđa, kupujem. Od novembra 2019. godine do sada prikupila sam tridesetak knjiga. Sada imam jednu svoju skromnu početničku biblioteku- kaže Maja.

devojčica
foto: Privatna Arhiva

Ona dodaje da je te knjige iskoristila da napravi jelku.

-Bila sam oduševljena. To je bio trenutak ispunjenosti, kada znate da ste nešto napravili sami sa ljubavlju i ponosni na svoje delo- prenosi nam Maja trenutak kada je jelka bila gotova.

Usledili su pozitivni komentari od drugarica, ali bilo je i nevernika. To nije obeshrabrilo Maju, koja je knjigoljubac i koja baš želi da završi ovu i krene narednu godinu sa knjigama.

I dok njeni vršnjaci prednost daju drugim stvarima: kafićima, izlascima, telefonima, ona se ne odriče svoje ljubavi: dobre knjige i tople sobe i mirisa kafe, jer je to njen potpuni trenutak uz koji čita.

Na kraju, sigurno je svojim vršnjacima postavila nove standarde u doživljaju praznika i jasno poručila da je knjiga nešto što je uvek tu i što je verno čoveku!

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track