SVE POŠTENO STEKAO

OSTALA JE SAMO TUGA! Porodici Veličić vatrena stihija odnela kuću do temelja, časni ljudi u SUZAMA traže POMOĆ (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Porodična kuća Dragoslava Veličića iz sela Kaona kod Lučana izgorela je u strahovitom požaru, a vatrena stihija odnela je sve - od zidova, prozora i nameštaja, do decenija mukotrpnog rada uloženog u nju.

Stradala je i stolarska radionica, koja je bila jedini izvor prihoda za Dragoslava i njegovu nezaposlenu suprugu. Tako je Veličićima ostala samo neopisiva tuga zbog gubitka koji ih je zadesio početkom decembra.

- Snalazimo se, pomažu nam komšije, idemo kod ćerke i zeta. Sve što im je ostalo je nekoliko ovaca koje uzgajaju za sopstvene potrebe. Veličići su preko noći ostali bez ičega, a jedino što im je ostalo je neopisiva tuga. Ostala su nam deca živa i zdrava i ostali smo mi živi. Eto, dok ima nas i njih, borićemo se - kaže gospođa Veličić kroz suze.

Tračan uzrok požara nije poznat, a četiri decenije mukotrpnog rada nestale su u nepuna dva sata. I na pragu osme decenije, Dragoslav mora da krene ispočetka:

- Ja sam pošteno zaradio sve i sada se vraćam da ponovo kućim. Ostala mi je samo lična karta, ništa drugo nemam. I radionica i alat, ja kad bih imao bilo šta od alata, pa da krenem ponovo da stvaram.

Od kuće Veličića ostao je samo šut, a oni polažu nade u dobre i humane ljude širom Srbije kako bi premostili predstojeću zimu.

Njihovu tešku situaciju prepoznala je i matična opština. Vladimir Knežević, odbornik u SO Lučani izjavio je da će opština videti da na sve načine izađe u susret nesrećnoj porodici.

- Vremenski faktori nam idu u prilog, voljni smo da što pre krenemo sa radovima - izjavio je Knežević.

Do tada ova nesrećna porodica nada se da još uvek ima humanosti u ljudskim srcima,da će osmeh pobediti suze i da će se naći još neko ko će pomoći ovoj unesrećenoj porodici da ponovo stane na noge.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja