kiša prešla u susnežicu i sneg

KAKO SAMO VEJE! Zabeleli se Zlatibor, Zlatar i okolna sela! Pada i u Čačku (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Snežni pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Kamenoj Gori i Jabuci

PRIJEPOLJE/NOVA VAROŠ/ČAJETINA - Kiša koja je padala tokom noći u ranim jutarnjim časovima prešla je u susnežicu i sneg. Snežni pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Kamenoj Gori i Jabuci.

sneg, Prijepolje, Kamena Gora
foto: RINA

„Zasad su svi putni pravci prohodni, u toku dana očekujemo intenzivnije snežne padavine“, izjavio je Živko Kijanović, predsednik Mesne zajednice Kamena Gora.

1 / 4 Foto: RINA

Velika količina kiše koja je pala u nižim delovima prijepoljske opštine pokrenula je odrone, pa se vozačima savetuje oprez na deonici od Bistrice do Gostuna i granice sa Crnom Gorom.

sneg, zapadna Srbija
foto: RINA

Sneg već nekoliko sati intenzivno pada i na Zlatiboru, a u okolnim selima snežni pokrivač dostigao je visinu od deset cenitimetara. „Prvi veći sneg ove sezone nije iznenadio putare, dežurne ekipe su spremne. Problem prave vozači koji nemaju adkevatne zimske pneumatike.

sneg, Prijepolje, Kamena Gora
foto: RINA

Svi putevi preko Zlatibora su prohodni, nema zastoja u saobraćaju, ali apelujemo na sve na dodatni oprez u vožnji zbog loših vremenskihuslova“, rekao je za RINU, Leko Korićanac direktor „Puteva Užice“.

Snežne padavine nisu zaobišle ni Čačak, rano jutros kiša je prešla u susnežicu i sneg.

Mokri kolovozi, moguć sneg i poledica, nema gužvi

Vozače će danas u Srbiji uglavnom pratiti mokri kolovozi i mestimično slabija vidljivost koji u kombinaciji sa hladnijim vremenom mogu stvarati poledicu i opasnost od proklizavanja vozila. Za ovo doba godine još uvek povoljne vremenske prilike omogućavaju dobru prohodnost puteva s tim što će kiša u nižim predelima tokom popodneva i večeri povremeno prelaziti u susnežicu i sneg, saopštio je AMSS, a prenosi Tanjug. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, nema zadržavanja na putničkim ni na teretnim terminalima graničnih prelaza.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track