ZABELELA SE SRBIJA: Ne prestaje da pada u suvoborskim selima, mehanizacija od jutros na terenu, spremni skipovi i traktori (FOTO)
Foto: RINA

ZABELELA SE SRBIJA: Ne prestaje da pada u suvoborskim selima, mehanizacija od jutros na terenu, spremni skipovi i traktori (FOTO)

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - Sneg već satima pada na području opštine Gornji Milanovac, a u selima na obroncima planine Suvobor već je formiran snežni pokrivač od nekoliko centimetara.

snag, suvoborska sela
foto: RINA

Ovo područje, prethodnih godina bivalo je često zavejano sa prvim snegovima,a domaćinstva odsečena od sveta. Da se to ne bi ponavljalo formiran je poseban ogranak u JP za izgradnju u Gornjem Milanovcu, čije sedište je u Pranjanima.

snag, suvoborska sela
foto: RINA

"Deset sela od Gojne Gore do Teočina održava novoformirani ogranak u selu Pranjani koji je od jutros na terenu i već je u prvim zimskim danima opravdao potrebu da u ovim planinskim krajevima postoji jedna ovakva služba održavanja ", rekao je za RINU Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Zabelela se Srbija

Veliki deo Srbije od jutros se zabeleo, a u nekim gradovima to se desilo prvi put ove godine. Društvene mreže preplavljene su fotografijama snežne idile. Najviše snega je palo na planinama, ali fotografije snežnog pokrivača objavili su i stanovnici Užica i Kraljeva.

On je dodao da će JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac, do 15. marta čistiti saobraćajnice na gradskom i seoskom području milanovačke opštine i da je potpuno spremno za zimsku sezonu.

snag, suvoborska sela
foto: RINA

"Raspolažemo sa komplet mehanizacijom od kamiona, preko skipova do traktora. Posipni materijal se već nalazi u našem magacinu, tako da je spremno 250 tona soli i 2.000 tona rizle. Uz to imamo i 70 tona šljake koja ide na nekategorisane puteve u mesne zajednice, rekao je Kovačević.

Oprez u vožnji zbog snega u večernjim satima

U Srbiji će danas kiša u nižim predelima tokom popodneva i večeri povremeno prelaziti u susnežicu i sneg, pa će vozače uglavnom pratiti mokri kolovozi i mestimično slabija vidljivost. U kombinaciji sa hladnijim vremenom može se stvoriti i poledica, što je opasnost da vozilo prokliza, upozorava AMSS.

snag, suvoborska sela
foto: RINA

U planinskim predelima južne i jugozapadne krajeve Srbije doći će do formiranja snežnog pokrivača, zbog kojih će pojedini planinski putevi biti prekriveni snegom, a na kojima će pored zimskih guma vozačima biti potrebna i upotreba lanaca.

(Kurir.rs/RINA/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track