EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SE PONOVO KOMPLIKUJE: U Rasinskom okrugu 167 novozaraženih, jedan preminuo
Foto: Kurir/Ž.M.

najveći broj iz kruševca

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA SE PONOVO KOMPLIKUJE: U Rasinskom okrugu 167 novozaraženih, jedan preminuo

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu posle novogodišnjih praznika se, prema očekivanju odgovornih u zdravstvenim sistemu Rasinskog okruga, komplikuje.

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, od virusa Kovid 19 obolelo je još 167 građana, od kojih je najveći broj iz Kruševca – 82. U Trsteniku je 45 novozaraženih lica, u Aleksandrovcu 17, u Ćićevcu 10, Brusu 7 i Varvarina 6 novoevidentiranih bolesnika.

U Opštoj bolnici Kruševac smeštena su 234 pacijenta, 12 manje u odnosu na prethodni dan, a 180 osoba su upisane kao izlečene.

U Kovid bolnici u Kruševcu hospitalizovano je 65 bolesnika, od kojih je 53 inficirano korona virusom sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Od ukupnog broja pacijenata 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju, a jedan je preminuo.

Prava situacija o posledicama novogodišnjih proslava, makar i u vrlo malom obimu, znaće se sutra, kada će stići znatno precizniji podaci iz akreditovanih laboratorija, koje od danas, posle državnih praznika a na početku nove 2021. godine, rade u punom kapacitetu.

(Kurir.rs/ Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track