Najnovije vesti

MEŠTANI BEZ VODE I STRUJE: U Vlasotincu i dalje vanredna situacija, pojavilo se klizište i odroni
Foto: Youtube Printscreen

vodostaj u opadanju

MEŠTANI BEZ VODE I STRUJE: U Vlasotincu i dalje vanredna situacija, pojavilo se klizište i odroni

Srbija

Vodostaj Vlasine je u opadanju i za sada ne preti nova opasnost od plavljenja dvorišta i kuća, kažu u Štabu za vanredne situacije opštine Vlasotince.

U Vlasotincu je na snazi vanredna situacija zbog štete koju su izazvale obilne padavine, a vatrogasne ekipe su na terenu i pomažu u ispumpavanju vode iz podruma i garaža.

Kako je saopšteno iz opštine, pojavilo se klizište u Šišavi, kao i odroni na putevima.

Navodi se da je lokalna samouprava obezbedila smeštaj porodicama iz romskog naselja čije su kuće ugrožene vodom. Snabdevanje strujom je normalizovano u većini naseljenih mesta, kažu u opštini.

Bez struje su još Gunjetina, Lipovica, Crna Bara, u pravcu Svođe struje nema u Jakovljevu, Jezdinama i delu iznad Gornjeg Gara, dok su u pravcu Manastirište bez struje u Bistrici, a prema Orašju deo od Dadinca prema Gornjoj i Donjoj Lopušnji.

U opštini kažu i da su žitelji Vlasotinca i okoline i dalje bez vode, a prema rečima direktora JKP "Vodovod" Zvonka Ilića, građani bi sutra ujutru trebalo da dobiju vodu.

Ilić kaže i da će se snabdevanje stanovništva vodom za piće vršiti iz cisterni i apeluje na potrošače da ne stvaraju veće zalihe vode, jer će se tokom dana povećati broj cisterni.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...