ZAVEJANE KUĆE STARIH I BOLESNIH KOD PRIJEPOLJA: Humani meštani dopremaju namirnice i lekove, a put jedva prohodan
Foto: RINA

U selu je bio i smrtni slučaj

ZAVEJANE KUĆE STARIH I BOLESNIH KOD PRIJEPOLJA: Humani meštani dopremaju namirnice i lekove, a put jedva prohodan

Srbija -

Teška situcija izazvana snežnim padavinama i dalje je u prijepoljskim selima. Visina snežnog pokrivača u pojedinim delovima je i više od 50 centimetara, a putevi su potpuno neprohodni.

U selu Ivanje u odsečenim domaćinstava žive stari i bolesni, pa su se meštani u sardnji sa loklanom samoupravom organizovali kako bi im se očistio put.

- Jedino prevozno sredstvo koje ovde sada može prići je traktor. Čistili smo put do nekih pet kuća koje su najkritičnije, jer u njima žive bolesni kojima smo odneli hranu i lekove. Kad je sneg sve okovao, oni su potpuno nemoćni.U jednom domaćinstvu dvoje meštana je zaraženo korona virusom i njima smo odneli neophodne namirnice - rekao je Gojko Koković koji je učetvovao u čišćenju.

Prijepolje, selo, zima
foto: RINA

Traktorima su uspeli da očiste prilaz za deset kuća, a još dosta je ostalo zavejano. Put je delimično prohodan, pa sanitet vrlo teško da bi mogao da se probije kroz snežene nanose.

- U selu je bio i smrtni slučaj. Jedan meštanin preminuo je od korone u pribojskoj bolnici, put mora da se bar malo pročisti kako bi pokojnik mogao biti sahranjen. Jako teška situcija ponavlja se svake zime. Pada veliki sneg, a neki putevi ostaju potpuno neprohodni do proleća - kaže Koković.

Prijepolje, selo, zima
foto: RINA

Zbog neuspelog tendera opština Prijepolje ovu zimu dočekala je bez adekvatne mehanizacije, pa je sneg osim na brdsko-planinskom zadao probleme i u gradskom pordučju. Iz Beograda je u Prijepolje stigao jedan kamion za čišćenje snega, koji će biti od velike pomoći u teškim uslovima.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track