Mirović: Sačuvaćemo kulturno-istorijski značaj Sremskih Karlovaca
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović: Sačuvaćemo kulturno-istorijski značaj Sremskih Karlovaca

Srbija -

„Sredinom godine počinje sveobuhvatno uređenje centra Sremskih Karlovaca kao i rekonstrukcija fasada privatnih objekata koji imaju izuzetan kulturno-istorijski značaj za Sremske Karlovce“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon sastanka sa predsednikom Opštine Sremski Karlovci Aleksandrom Stojkečićem.

Predsednik Mirović je danas obišao i završne radove na rekonstrukciji fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora.

„Dogovorili smo danas sa predsednikom Opštine da ćemo nastaviti sa rekonstrukcijom fasada i drugih objekata na Trgu Branka Radičevića. U ovom trenutku imamo 19 projekata sa građevinskom dozvolom“, istakao je Mirović.

On je podsetio na to da je Pokrajinska vlada pre dve godine formirala budžetski Fond za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca, koji ima za cilj očuvanje i obnovu kulturno-istorijskog nasleđa.

„Posla ima mnogo, ali veoma sam zadovoljan jer sve što smo planirali ide svojim tokom“, ocenio je Mirović i dodao da je u planu, na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, i rekonstrukcija državnog puta koji ide kroz Sremske Karlovce.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić izjavio je da će uređenje Sremskih Karlovaca biti na dobrobit svih građana i da će doprineti razvoju verskog i kulturnog turizma.

„Zahvaljujući predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i svim dobrim ljudima privode se kraju radovi na obnovi jednog od naših najlepših hramova – Saborne crkve Svetog Nikolaja. Ovim činom odajemo počast svima onima koji su dali doprinos unapređenju Sremskih Karlovaca, njegovoj duhovnosti i kulturi“, kazao je episkop sremski Vasilije.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track