DOBRI ZNACI U LOZNICI: Manje kovid pacijenata, lakše kliničke slike
Foto: Kurir/ T.Ilić

ohrabrujuće

DOBRI ZNACI U LOZNICI: Manje kovid pacijenata, lakše kliničke slike

Srbija -

LOZNICA – U lozničkoj Opštoj bolnici ove sedmice ima ohrabrujućih znakova u borbi sa koronavirusom.

Na bolničkom lečenju danas su 103 kovid pacijenta, što je 22 manje nego u ponedeljak, dok su na mehaničkoj ventilaciji dve osobe, jedna manje nego prethodnog dana.

U bolnici kažu da nekako uspevaju da otpuste nešto više pacijenata nego što ih prime na kovid odeljenjima kao i da oni koji dolaze imaju nešto lakše kliničke slike nego što je to bio slučaj krajem prošle godine. Potrošnja kiseonika je još uvek velika, snabdevanje se obavlja dva, tri puta u nedelji dana, a lekova i ostale opreme ima u dovoljnim količinama.

Loznički medicinari nadaju se da će započeti trend biti nastavljen i da će od februara ponovo moći da zakazuju termine za operacije koje su u prethodnom periodu bile odlagane i što više se vrate normalnom funkcionisanju. U sredu je u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ pregledano 170 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama. Njih 32 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Urađeno je 155 snimaka pluća, dijagnostikovane 22 nove pneumonije, a 49 pacijenata upućeno je infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledana je 71 osoba, njih 24 prvi put. Na prisustvo korona virusa testirana su 93 lica.

Loznički zdravstveni radnici kažu da od ponašanja građana zavisi hoće li koronavirus prestati da hara, a koliko smo poštovali preventivne mere tokom sinoćnjeg dočeka Srpske nove godine videće se narednih daa.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track