DOK TRAJU LEDENI DANI: Kraljevačka toplana grejaće stanove neprekidno 24 časa
Foto: Kurir/ J. S.

da bude toplo

DOK TRAJU LEDENI DANI: Kraljevačka toplana grejaće stanove neprekidno 24 časa

Srbija -

Od četvrtka uveče, pa dok budu trajali ledeni dani, Javno energetsko preduzeće „Toplana“ iz Kraljeva grejaće stanove u ovom gradu neprekidno 24 časa.

- Prema odluci o snabdevanju toplotnom energijom imamo obavezu da grejemo stanove naših korisnika neprekidno, u zavisnosti od spoljne temperature, i zbog jutarnjih mrazeva i dnevne temperature ispod nule, krenućemo od četvrtka uveče sa produženim radom, kaže Dragan Arsenijević, direktor kraljevačke „Toplane“.

Prema njegovim rečima, cilj je da stanovi koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja ostanu zagrejani, ali i da „Toplana“ na niskim temperaturama zadrži efikasnost rada svojih instalacija i toplovodni sistem održi u funkciji, kako ne bi došlo do problema u snabdevanju korisnika.

Do sada, inače, većih problema u radu gradske toplane u Kraljevu nije bilo, jer poseduje najsavremeniju opremu i instalacije su u dobrom stanju, ali su ekipe ovog kraljevačkog energetskog preduzeća, za svaki slučaj, konstantno u pripravnosti.

Kraljevačka „Topana“, inače, zagreva 7.000 stanova i 90.000 metara kvadratnih poslovnog prostora. Godišnje proizvede 72.530 megavat - časa toplotne energije, a distribuciju toplote vrši preko toplovodne mreže ukupne dužine 26,2 kilometara.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track