Najnovije vesti

IGOR MIROVIĆ: Završena obnova sale Sinodika manastira Hilandara
Foto: Pokrajinska vlada

IGOR MIROVIĆ: Završena obnova sale Sinodika manastira Hilandara

Srbija

Završeni su radovi na obnovi sale Sinodika manastira Hilandara, koje je finansirala Pokrajinska vlada, nakon što je taj prostor u potpunosti izgoreo u požaru 2004. godine.

Hilandar
foto: Pokrajinska vlada

Radovima na obnovi tog značajnog objekta u manastirskom kompleksu, koji se nalazi u okviru Konaka iz 1814. godine, a koji je namenjen za posebne događaje, rukovodio je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da je obnova manastira Hilandara, koji predstavlja izuzetno važan deo religijskog i kulturnog identiteta naše zemlje, jedan od naših najznačajnijih zadataka.

Hilandar
foto: Pokrajinska vlada

„Nastavićemo, posebno nakon odluke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o potrebi ubrzanja obnove, da pomažemo radove na sanaciji i drugih delova manastirskog kompleksa“, naveo je Mirović.

Hilandar
foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada i ubuduće će podržavati projekte obnove najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih i verskih spomenika u našoj zemlji, kao i one koji imaju za cilj očuvanje i obnovu srpskog kulturnog i spomeničkog nasleđa u inostranstvu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...