MIRNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MALOM ZVORNIKU: Opuštanje ne sme da bude
Foto: Kurir/T.Ilić

OCENA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

MIRNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U MALOM ZVORNIKU: Opuštanje ne sme da bude

Srbija -

U poslednje dve sedmice epidemijska situacija na području opštine je mirna, zaključeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik. Predsednik opštine, Zoran Jevtić, rekao je da je i dalje neophodno maksimalno poštovanje mera prevencije, da ne sme doći do opuštanja i u ime Štaba apelovao na građane da se u što većem broju prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa radi očuvanja stabilne epidemijske slike u Malom Zvorniku, navodi se u saopštenju sa sednice.

Štab je doneo i posebnu odluku kojom se preporučuje svim građanima na teritoriji opštine Mali Zvornik da se prijave za vakcinaciju protiv kovida-19. Prema iznetim podacima u Domu zdravlja ‘’mirna epidemijska situacija izraženija je u tekućoj sedmici’’, a tokom nje obavljeno je ukupno 70 pregleda. Po PCR testiranjima nije bilo inficiranih virusom, dok je na antigenskim testovima registrovano 12 pozitivnih osoba. U informaciji Policijske stanice navedeno je, pored ostalog, da su novogodišnji i božićni praznici u pogledu poštovanja preventivnih mera, okupljanja i rada ugostiteljskih objekta, protekli relativno dobro i da je dosadašnja epidemijska slika u ovoj opštini ‘’znatno bolja i sa blažim posledicama u odnosu na one u okruženju’’. Prema evidenciji MUP-a u na području malozvorničke opštine ima 30 lica u kućnoj izolaciji, čiji boravak u karantinu policija svakodnevno nadzire, a u pitanju su građani koji su došli iz inostranstva, imaju infekciju, ili su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. Povodom početka drugog polugodišta odlučeno je da su sve obrazovne ustanove na području opštine obavezne da Štabu sedmično dostavljaju izveštaj o epidemijskoj situaciji u školi, broju obolelih, broju lica u izolaciji i slično, radi praćenja stanja i adekvatnog preduzimanja odgovarajućih mera.

U Malom Zvorniku su na kraju prošle godine imali 44 obolela od korone, a prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu trenutno je 21 takva osoba, najmanje u Mačvanskom okrugu. Od početka godine brojke novozaraženih su u padu, a ove sedmice je prva tri dana bilo po troje novozaraženih, a juče jedan.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track