Najnovije vesti

PORODICA KUĆU ZATEKLA PUSTU, A SVETLO BILO UPALJENO: Nestala 2 starija muškarca iz Dragačeva DUBOK SNEG OTEŽAVA POTRAGU
Foto: Rina

drama

PORODICA KUĆU ZATEKLA PUSTU, A SVETLO BILO UPALJENO: Nestala 2 starija muškarca iz Dragačeva DUBOK SNEG OTEŽAVA POTRAGU

Srbija

Za samo deset dana u Dragačevu su nestala dva muškarca.

U selu Grab poslednjeg dana prošle godine trag se izgubio A. V. (88), a devetog januara nestao je Z.M. (59) iz sela Dljin.

U potrazi za oba muškarca uključeni su porodica, prijatelji i policija, ali i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Požege, međutim ono što je otežalo situaciju jesu snežne padavine.

- Dubok sneg nam umnogome otežava potragu. U normalnim okolnostima vidimo na deset metara pored sebe, međutim, sada je to nemoguće. Kao da se traži igla u plastu snega. Zbog ograničenog vizuelnog sagledavanja terena usled snežnih padavina u dogovoru sa porodicom i policijom pretraga se nastavlja nakon otopljavanja snega - rekli su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Požege.

Osamdesetosmogodišnjem muškarcu svaki trag se gubi 31. decembra prošle godine, od kada se nije javljao porodici koja živi u Čačku, što je odmah bilo čudno pošto se uvek javljao na njihove pozive.

Porodica je odmah krenula do seoskog domaćinsta u kom je nestali živeo, ali su kuću zatekli praznu, otključanu, a svetlo je bilo upaljeno.

- Videli smo da se obukao i obuo, a kako je bilo otključano pomislili smo da je tu negde u komšiliku. Sve smo pretražili, međutim, nigde ga nije bilo. Niko ga nije ni čuo, ni video. Od tada se aktivno traga za njim, a osim porodice, rodbine, komšija i prijatelja u potragu se uključila i policija - rekao je njegov sin.

Istakao je da njegov otac nije bio dementan i da je bez obzira na svoje godine bio vrlo vitalan i aktivan.

Nestali Z.M. živeo je sam u porodičnoj kući. Razveden je i prema rečima meštana nije konfliktna ličnost, a koliko je njima poznato nije ni sa kim u sukobu.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...