LOZNICA KORAK BLIŽE ATLETSKOM STADIONU: Imaće kružnu stazu dugu 400m sa osam traka, kao i borilišta za više sportskih disciplina
Foto: Kurir/T.Ilić

vrednost radova je 95,6 miliona dinara

LOZNICA KORAK BLIŽE ATLETSKOM STADIONU: Imaće kružnu stazu dugu 400m sa osam traka, kao i borilišta za više sportskih disciplina

Srbija -

LOZNICA – Loznica treba da dobije moderan atletski objekat koji će ispunjavati sve uslove za organizaciju domaćih i međunarodnih sportskih događaja čime će, pored izgradnje budućeg stadiona po standardu UEFA 4, znatno unaprediti sportsku infrastrukturu.

Građevinsku dozvolu za izgradnju novog sportskog terena – atletske staze, odnosno atletskog stadiona, zdalo je ovih dana Odeljenje za planiranje i izgradnju, a predračunska vrednost radova je 95,6 miliona dinara bez PDV-a.

U izdatom rešenju je navedeno da je površina parcele 68.764 kvadratna metra, a površina pod objektom 14.640 kvadrata.

Budući objekat imaće kružnu atletsku stazu dugu 400 metara sa osam traka, zaletište od osam traka dužine 120 metara, borilišta za više sportskih disciplina - skok u dalj i troskok, skok u vis, skok sa motkom, bacanje koplja, bacanje kugli i bacanje diska i kladiva kao i pomoćnu traku od 150 metara za zagrevanje.

Atletski stadion treba da bude urađen na Lagatoru, u blizini SC ‘’Lagator’’ i gradskog otvorenog bazena. Projekat budućeg atletskog stadiona gradonačelniku Vidoju Petroviću uručio je u junu prošle godine Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza (SAS), kao poklon saveza Gradu Loznici.

Ovaj deo Srbije, Valjevo, Šabac, Loznica, nema nijednu atletsku stazu, podsetio je tada Branković i kazao da je savezu izuzetno važno što će stadion moći da koriste deca, predškolske i školske ustanove, rekreativci i svi vrhunski sportisti Loznice jer ‘’atletika je kraljica i osnov svih sportova’’.

Petrović je tada kazao da će atletski stadion biti rađen u tri faze, u prve dve bez tribina koje su planirane u trećoj kao i da je realno da za godinu i po dana bude gotov objekat bez tribina.

Na Lagatoru predstoji gradnja novog fudbalskog stadiona, u planu je i zatvoren bazen, a u tom delu Loznice već se nalaze hala "Lagator", dva otvorena bazena, teretana na otvorenom i park sa trim stazama.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track