ZNATNO BOLJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Ukinuta vanredna situacija u Malom Zvorniku posle više od 2 meseca
Foto: T. Ilić

ZA VIKEND JEDINI BEZ NOVOZARAŽENIH U MAČVANSKOM OKRUGU

ZNATNO BOLJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Ukinuta vanredna situacija u Malom Zvorniku posle više od 2 meseca

Srbija -

U skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik, donetim po preporuci Doma zdravlja, predsednik opštine Zoran Jevtić ukinuo je danas vanrednu situaciju u malozvorničkoj opštini. Ona je bila uvedena 13. novembra prošle godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem koornavirusa.

Prema podacima Doma zdravlja na području opštine došlo do poboljšanja epidemiološke situacije, u poslednjih nekoliko sedmica znatno je smanjen broj inficiranih građana i onih koji dolaze na pregled u kovid ambulantu, saopštio je Jevtić pa je u skladu sa tim zaključeno je da su stvoreni uslovi za ukidanje vanredne situacije. Njeno ukidanje ne znači da je prestala mogućnost zaražavanja građana koronavirusom zbog čega je i dalje potrebna primena propisanih protivepidemijskih mera.

Inače, Mali Zvornik minulog vikenda jedini u Mačvanskom okrugu nije imao novopozitivnih osoba, a od 11. do 17. januara na području ove opštine bilo je ukupno 11 novih slučajeva zaražavanja kovidom-19, najmanje u okrugu. Ova opština ima trenutno 24 obolele osobe i po tome je na začelju u okrugu od osam lokalnih samouprava.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track