ZA PONOS

SRPSKA LEPOTICA SVETSKIH RAZMERA: Golija upisana u UNESKOVU listu, a ovo su bili njeni glavni aduti! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Golija je jedna od najlepših i šumama najbogatijih planina u Srbiji, a zbog očuvanosti prirodnih i kulturnih vrednosti upisana je u Uneskovu svetsku listu rezervata biosfere. I upravo zbog svih tih odlika, Golija je tokom prošle godine bila jedna od najposećenijih destinacija koja pruža kvalitetan, ali pre svega bezbedan boravak.

Gotovo nenadmašna u svojim lepotama, Golija na svakom koraku putniku priredi iznenađenje. Svako ko je poseti divi se njenim skoro neprohodnim šumama, bujnim pašnjacima, čestim i čistim izvorima, pa je zato više od 70 odsto njene teritorije proglašeno parkom prirode pod zaštitom države.

Za ljubitelje snega i zimskih sportova, ovaj planinski kraj idealan je za odmor i rekreaciju.Golija obiluje stazama koje je priroda izvajala i na kojima mnogi uče prve skijaške korake. Jednako uživaju i iskusni skijaši.

Na ovoj planinskoj lepotici posebnu čar čine autentična domaćinstva koja ponosno čuvaju staru srpsku tradiciju i gostoprimstvo.

U srcu parka prirode Golija nema luksuzne hotele, ali prijatna etno domaćinstva i kompleksi pružaju osećaj topline i pravog užitka, ali i bezbednosti, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju.

Golija u svojim gustim četinarskim šumama krije još jedan biser, Dajićko jezero koje zajedno sa svim prirodnim i kulturnoim vrednostima ove planinske lepotice, predstavlja odmor za oči i dušu.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track