U KORAK SA VREMENOM

SUBOTICA SVE PRIVLAČNIJA ZA MLADE: Najseverniji grad u Srbiji prati TRENDOVE informacione tehnologije (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Kada se spomene Subotica najpre se pomisli na najseverniji grad Srbije, grad secesije, na salaše, vinarije, jezero Palić i lagan vojvođanski tempo života. Međutim, mnogi ne znaju, čak ni njeni stanovnici, da je u novije vreme Subotica postala pravi IT grad. Mnogobrojni pokrenuti projekti firmi koje se bave informacionim tehnologijama, svedoče da će ovaj grad i u budućnosti igrati važnu ulogu u ovom delu biznisa.

Najseverniji grad Bačke, pokazao se i kao sjajno mesto na mapi naše zemlje, gde mladi po završetku školovanja mogu da pronađu posao i grade karijeru, naročito kada se radi o programerima, developerima, inžinjerima, dizajnerima, ali i brojnim drugim zanimanjima koji su poslednjih godina među najtraženijim na tržištu rada.

U cilju približavanja ovog sektora svim zainteresovanim stranama, osnovan je subotički IT klaster, koji danas okuplja šest obrazovnih ustanova i dvadesetak kompanija iz privrede koje zapošljavaju preko 1.200 ljudi, od kojih je preko 500 visoko kvalifikovanih kadrova. Sudeći po planovima, Subotica laganim ali sigurnim koracima postaje brend u IT sektoru kako u Srbiji, tako i u reginu, o čijim rezultatima će se tek govoriti.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track