KAD ŽIVOT ZABOLI

PET GODINA AGONIJE! Otac Đorđe se bezuspešno bori i nada da mu se VRATE DECA, a evo šta kaže nadležni ministar (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Javnost u Srbiji potresa slučaj Đorđa Joksimovića, kojem je socijalna služba oduzela troje dece i čija je priča bila inspiracija za film "Otac", koji je pre sedam dana premijerno prikazan na televiziji.

Svi znamo da je film snimljen prema istinitoj priči, ali mnogi nisu upoznati sa detaljima o tome šta se zapravo desilo sa čovekom koji je bio inspiracija za težak filmski zaplet.

Đorđe kaže da su mu pre pet godina tri ćerke oduzete zbog nemaštine, ali i prijave jednog komšije da je njegova supruga, to jest majka pokušala da udavi njihovu decu u jednom potoku.

"Sama supruga je rekla da to nije uradila. Deca su oduzeta tog dana uz policiju i Hitnu pomoć, žena je pala ispred centra za socijalni rad. Od toga dana se borim da tu decu vratim", kaže Đorđe.

Nesrećni otac traži da mu se deca vrate, jer je kako kaže ispunio sve uslove.

Stalno je zaposlen i ima sređenu kuću. Ćerke imaju 7, 9 i 10 godina. Sada su u hraniteljskoj porodici, a sa svojim ocem se viđaju povremeno.

"Deca svaki put teško podnose naše razdvajanje, pune su im oči suza svaki puit, ja glumim junaka, da ne pokažem pred njima ni jednu slabost ni bol moju", kaže Đorđe.

On dodaje da neće odustati od borbe za decu

Ekipa Kurir televizije kontaktirala je Centar za socijalni rad u Kragujevcu, ali zaposleni kažu da jooš uvek nisu dobili odobrenje nadležnog ministarstva da govore o slučaju.

Povodom tog slučaja kontaktirali smo i ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.

On je za Kurir televiziju rekao da se istina o ovom slučaju ne može sagledati na pravi način, ako se posmatra samo sa jedne strane, pogotovo kako je rekao ako su prisutne i predrasude.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track