BILANS KORONE U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Pada broj hospitalizovanih, na respitarotima 13 pacijenata
Foto: Zorana Jevtić

još 302 novoobolelih

BILANS KORONE U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Pada broj hospitalizovanih, na respitarotima 13 pacijenata

Srbija -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici, nastavljeno je smanjenje broja hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 172 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 13 obolelih pacijenata.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 118 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа COVID–19. Оd tоgа, kod 7 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici trenutno je hospitalizovano 54 pacijenata, od toga 6 pacijenata je na respiratoru.

- U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Vojvodini u protekla 24 časa registrovano još 302 novoobolelih od kovida-19, a najveći broj registrovanih je u Novom Sadu 64.

(Kurir.rs/ S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track