MORAM DA BRINEM O SVOM NARODU: Sveštenik Siniša okupio humane ljude u grupu na Viberu SKUĆIO I NAHRANIO STOTINE UGROŽENIH (FOTO)
Foto: Rina

dobri samarjanin

MORAM DA BRINEM O SVOM NARODU: Sveštenik Siniša okupio humane ljude u grupu na Viberu SKUĆIO I NAHRANIO STOTINE UGROŽENIH (FOTO)

Srbija -

Da društvene mreže mogu da budu i te kako korisne najbolje dokazuje Viber grupa Dobri Samarjanin iz Ivanjice koja je osnovana pre tačno pet godina i za to vreme je nahranila i obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljudi.

Grupu je pokrenuo sveštenik Siniša Nikitović koji je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto. Uspeo je i da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise poručujući samo jedno - niste sami!

- Od jedne male skupine ljudi izrasli smo u grupu za koju su mnogi čuli, a ono što najbolje govori o nama jeste mnogo uspešnih akcija u proteklih pet godina. Meni, kao svešteniku, bila je misija da svima koji su u toj grupi usadim u srca težnju prema milosrđu, jer upravo jedino u milosrđu ne bi trebalo da imamo granicu - izjavio je humani čovek.

Nisu stali ni u vreme epidemije korona virusa već su baš tada radili još više. Posetili su i donirali pakete za više od 200 porodica i više od tri tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti većoj od 300.000 dinara.

1 / 4 Foto: Rina

- Širite ljubav i dobra dela jer dobro se uvek dobrim vrati. Ništa mi nije teško kad je reč o mom narodu. Sve ću učiniti da žive bolje. Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod i evo to nam je uspelo - kaže Siniša.

Zbog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track