Pregradio reku da bi navodnjavao kupine

Kruševac

Pregradio reku da bi navodnjavao kupine

Srbija -
D. M. iz Pretinje prokopavao je kanal i pumpom izvlačio vodu iz reke kako bi navodnjavao kupine na svom imanju

KRUŠEVAC - Ribočuvarska služba “Rasina plus” u Kruševcu podneće prekršajnu prijavu protiv D. M. iz Petine jer je pregradio reku Bistricu kod ovog mesta kako bi navodnjavao svoju njivu, rekao je načelnik ove službe Milan Milošević.

O ovom događaju, Ribočuvarsku službu obavestili su meštani koji su primetili da je reka u jednom delu pregrađena, kao i da je zbog nedostatka vode, riba u tom delu uginula, rekao je Milošević.

“Pregledom ribolovne vode petinske reke Bistrice ustanovili smo da je kanalima promenjen vodotok reke. U pojedinim delovima nije ostavljen ni biološki minimum vode, pa je tako kod naseljenih mesta Dvorane i Modrica reka potpuno presušila”, kazao je Milošević.

On je naglasio da je Ribočuvarska služba na licu mesta zatekla D. M. koji je prokopavao kanal i pumpom izvlačio vodu iz reke kako bi navodnjavao kupine na svom imanju.

“Napravili smo zapisnik i protiv ovog lica biće podneta prekršajna prijava”, rekao je Milošević i dodao da su o ovom događaju obavešteni vodoprivredni i inspektor za zaštitu životne sredine.

Načelnik komunalne policije u Kruševcu Jovica Vesić rekao je da su komunalni policajci na terenu utvrdili da je reka u Petini pregrađena odnosno da je izmenjen vodotok reke i dodao da je u toku utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track