tužno

NAKON BIZARNOG SNIMKA KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Otkrivamo zašto Nišlija hrani PACOVE usred grada! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Snimak na kojem se vidi kako u Nišu neko ispred kartonskog kućerka hrani veliki broj pacova postao je viralan na društvenim mrežama, nakon što ga je na svom fejsbuk profilu tokom vikenda podelila gradonačelnica ovog grada.

Video koji traje nekoliko sekundi poslali su anonimni građani koji žive na nekoliko desetina metara od ovog mesta, zabrinuti za javnu higijenu i svoje zdravlje. Već danas inspekcijske službe bile su na lokaciji i naloženo je hitno uklanjanje ovog legla zaraze.

Postavlja se pitanje šta se krije iza ovog bizarnog snimka?

Nišlija Zoran Milutinović ima 74 godine, a poslednjih 20 godina živi u improvizovanoj kućici bez struje i vode.

Dvorište okruženo smećem uraslo je u korov i šiblje. Od domaćih životinja na placu koji se nalazi nedaleko od centra Niša u gusto naseljenom delu grada, čuva 10 pasa, a sa njim je i ko zna koliko pacova.

Milutinović je negirao u izjavi za Kurir televiziju da čuva pacove.

Kaže da brine samo o psima i da njima veruje više nego ljudima.

“Kad delim hranu, ja je delim napolju i skupi se 20, 30 pacova pored hranei ja se branim od njih. Oni na hranu idu, a kad uđu unutra u kuću kučići ih hrane”, dodaje Milutinović.

Inače ovaj čovek nema nikakvih primanja i nije evidentiran u socijalnoj službi, iako se kako kaže jednom obratio za pomoć.

Kontaktirali smo i čelnike gradske vlasti.

“Prostor na kojem je bespravno izgrađeni objekat i deponija sa velikim brojem pacova po nalogu inspekcijskih službi biće ovih dana očišćen i dezinfikovan, dok će psi biti adekvatno zbrinuti” izjavila je Vladislava Ivković, pomoćnica gradonačelnice Niša.

Iz grada takođe najavljuju da će se pobrinuti i za rešavanje socijalnog i stambenog statusa Zorana Milutinovića.

Do tada pacovi su tu, ne smeta im gužva, ni novinari, ni kamere.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track