DRAMATIČNA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Preminulo 9 bolesnika, još 105 zaraženih
Foto: Kurir/Ž.M.

Zavod za javno zdravlje Kruševac

DRAMATIČNA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Preminulo 9 bolesnika, još 105 zaraženih

Srbija -

Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu već nekoliko dana se komplikuje u Rasinskom okrugu. Posle desetak dana relativne stabilizacije ova planetarna epidemija dobija na zamahu sa tendencijom stalniog rasta broja zaraženih I umrlih osoba.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u Rasinskom okrugu je za tri dana od posledica korona virusa umrlo još devet osoba, što čini ukupnu brojku od 297 od početka epidemije 297, a još 105 lica je zaraženo virusom Kovid 19. Među umrlim osobama u prethodna tri dana je šest muškaraca i tri žene. Najviše preminulih je iz Kruševca, četiri muškarca i jedna žena. U Kruševcu je od početka epidemije od posledica korona virusa ukupno umrlo 153 lica, 110 muškaraca i 53 žene.

U protekla 24 časa virus Kovid 19 je evidentiran kod još 105 pacijenata u Rasinskom okrugu, od kojih je 52 iz Kruševca, 19 iz Trstenika, 12 iz Varvarina, 11 iz Brusa, 10 iz Aleksandrovca i jedan iz Ćićevca.

Krusevac, Rasinski okrug, korona virus
foto: Kurir/Ž.M.

U Opštoj bolnici u Kruševcu ponovo raste broj smešttenih kovid bolesnika zbog ove svetske pošasti, sada ih je četvoro više nego prethodnig dana, odnosno 80. U Kovid bolnici, koja je u sastavu Kliničkog centra Niš, smeštena su 84 bolesnika sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih 74 inficirani korona virusom. Četiri pacijenta je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

U Rasinskom okrugu je vakcinisano još 747 lica, od kojih je 515 iz Kruševca. Revakcinisano je 74 građana i građanki iz Kruševca, mahom zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice, Doma zdravlja, Gerontološkog centra I Specijalne bolnice "Ribarska Banja". Do sada ukupno vakcinisano 16.382 ljudi, u Kruševcu 9.388, a revakcinisano 227 lica. Na zalihama je 722 doza kineske vakcine za Kruševac, odnosno 1.259 za Rasinski okrug.

Krusevac, Rasinski okrug, korona virus
foto: Kurir/Ž.M.

Vakcinicija u Okrugu sada se obavlja isključivo za lica prijavljena elektronskim putem, odnosno preko kol centra, a uskoro treba da počne imunizacija u seoskim ambulantama u Velikom Šiljegovcu, Velikim Kupcima i Jasici.

Na visokom nivou je poštovanje antiepidemijskih mera, ali i kontrola primene istih od strane nadležnih inspekcijskih organa I Komunalne milicije. Samo juće je obavljeno 178 kontrolnih pregleda u javnim ustanovama, institucijama i objektima.

Inače, Kruševac spada u red gradova u Srbiji sa najvećim odzivom građana za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track