KORONA U LOZNICI: Više pregleda i kovid pacijenata u bolnicama
Foto: T. I.

korona klackalica

KORONA U LOZNICI: Više pregleda i kovid pacijenata u bolnicama

Srbija -

LOZNICA – Korona virus kao da već danima ne može da se odluči šta hoće, da nas polagano sasvim ostavi ili da nas i dalje gnjavi. Tako bar izgleda sudeći prema brojkama u Loznici gde je juče (2.2) bilo nešto više pregleda i više kovid pacijenata na bolničkom lečenju, ali je dobra vest je da ponovo nema preminulih.

U Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" tokom jučerašnjeg dana pregledano je 157 pacijenata, 15 više nego dan pre, sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga je njih 45 došlo na prvi pregled sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bile kontrole, a 22 su poslata kod infektologa. Na 117 rendgenskih snimaka, 23 više nego u ponedeljak, otkrivene su pneumonije kod 16 pacijenata, tri više nego prethodnoga dana. U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledano je 46 osoba, 12 više, a od togа је 20 bilo prvih pregleda. Broj kovid pacijenata na bolničkom lečenju povećan je za dva i trenutno ih je 69 osoba, a na respiratoru nema nikoga.

Zaposleni su se izgleda izborili sa virusom pa je trenutno samo jedna medicinska sestra iz Opšte bolnice u kućnoj izolaciji koja joj se danas i završava.

(Kurir.rs/T. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track