HANIN (11) OGLAS ZADIVIO SRBIJU: Devojčica iz Prokuplja se zaposlila da bi mogla da kupi hranu za lutalice (FOTO)
Foto: Printscreen RTS

svaka čast, malena

HANIN (11) OGLAS ZADIVIO SRBIJU: Devojčica iz Prokuplja se zaposlila da bi mogla da kupi hranu za lutalice (FOTO)

Srbija -

Ljubav prema životinjama i želja da pomogne napuštenim psima na ulicama Prokuplja naterali su jednu devojčicu da postavi oglas za posao i od novca koji na taj način zaradi kupi hranu za lutalice.

U mnoštvu raznih oglasa okačenih duž ulica Prokuplja, građanima je ovih dana pažnju privukao jedan veoma neobičan, pisan dečjom rukom. Zaokupio je i pažnju medija, koji su došli do 11-godišnje devojčice Hane koja ga je okačila, rešena da građanima za simboličnu sumu novca šeta pse.

- Došla sam na ideju tako što sam pre dve godine razmišljala kako bih mogla da zaradim džeparac da pomognem psima lutalicama. Pala mi je ideja da spojim korisno i lepo i da počnem da šetam njih samo što sam tada bila manja pa nisam mogla da ih šetam - kaže Hana Đorđević iz Prokuplja.

Hana Djordjevic, Prokuplje
foto: Printscreen RTS

Haninu ideju podržali su i njeni ukućani koji su joj i usadili ljubav prema životinjama.

- Ima našu podršku, jer Hana to radi iz velike ljubavi prema životinjama. Pogotovo što je to iz humanih razloga, jer ona želi sve što skupi da kupi hranu za ove kuce i mace koje su bez doma. Inače, ima i kućne ljubimce, dve kuce, dve mace i patuljastog zeca - kaže Hanina baka.

Hana Djordjevic, Prokuplje
foto: Printscreen RTS

Ljubav prema životinjama, ali i želja da im pomogne, za Hanu su dovoljni da se usudi da šeta nepoznate pse.

- Ja se pasa ne bojim. Ili bih im dala granule, ili keks, ili bi mi vlasnik dao da ja njemu nešto dam ako ne želi da mu dam nešto moje, možda se plaši da ga ne otrujem, mada naravno, da to neću da uradim. Ali, ovako, svakog psa ću da pripitomim, to nema šta da se priča - kaže Hana.

I zaista jeste tako. Hanini džepovi uvek su puni granula kad ide u školu ili u šetnju sa drugaricama jer zna da na ulici uvek ima pasa lutalica koje je potrebno nahraniti.

Umesto novca, koji je do sada odvajala od užine, kako bi im kupila hranu, šetanjem pasa zaradiće da nahrani njihove drugare bez doma.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track