UDRUŽENJE PENZIONERA ĆIĆEVCA NAJUSPEŠNIJE U SRBIJI: Dobili sertifikat za pouzdanost i uspehe u radu
Foto: Shutterstock

nagrada

UDRUŽENJE PENZIONERA ĆIĆEVCA NAJUSPEŠNIJE U SRBIJI: Dobili sertifikat za pouzdanost i uspehe u radu

Srbija -

Udruženje penzionera Ćićevca dobilo je priznanje da je pouzdana organizacija i najuspešnije udruženje penzionera u Srbiji.

- Ovim sertifikatom potvrđuju se da je organizacija - Udruženje penzionera Ćićevca,zahvaljujući uspešnom radu i poslovanju, među najpouzdanijim u Srbiji. To nam je veliki podsticaj da radimo još više i jače i da održimo visoki rejting na nacionalnom nivou, koji već imamo više godina i u Savezu udruženja penzionera Srbije - kaže Miomir Vujić, predsednik Udruženja i pravi veteran ove asocijacije građana trećeg doba naše zemlje.

Udruženje broji 2.650 članova, a penzionera u opštini Ćićevac ima oko 2.300. Pristup ovoj organizaciji potpisali su i brojni građani iz Rasinskog okruga i cele Srbije i to: iz Aleksandrfovca, Aleksinca, Varvarina, Vrnjačke Banje, Ražnja,Kruševca, Kraljeva, Beograda, Novog Sada, Pančeva, Niša, Kragujevca, Ćuprije, Paraćina, Požarevca i drugih brojnih mesta.

penzioneri, redovi
foto: Tamara Trajković

Udruženje ima višegodišnju pobratimsku saradnju sa vršnjacima iz opštine Merošina, a u toku godine realizuje bogat program kulturno zabavnih i sportsko rekreativnih aktivnosti, kojih nije bilo lani, zbog aktuelne kovid situacije. Ako epidemiološke prilike budu dozvoljavale biće brojnih druženja, drugarskih večeri i do 150 učesnika, izleta, putovanja i obilazaka manastira i drugih kulturno istorijskih spomenika. Udruženje rešava i svakodnevne probleme svojih članova.

- Redovno penzionerima isporučujemo razne vrste namirnica (ulje, riba, pilići, suve šljive, svinjske polutke i drugo) na odloženo plaćanje i po najpovoljnijim cenama. Podelili smo 600 paketa prehrambenih proizvoda, od kojih je 70 od PIO fonda. U decembru smo dali 3,2 miliona dinara, a 9.750.000 za celu godinu po raznim osnovama. Radili smo za celo vreme korone bez prekida. Dajemo pozajmice članovima do 40.000 dinara bez kamate, koje se otplaćuju u 12 rata. Ukupno smo dali 28.8 miliona dinara pozajmice za celu 2020. godinu. Na ime poreza i doprinosa uplatili smo državi 300.000 dinara - ističe Vujić.

U Udruženju je zaposleno 13 radnika, a poslove računovodstva i knjigovodstva obavlja jedna agencija. Mesečna članarina je od jedan do četiri posto od visine penzije, a prosečno iznosi 680 dinara.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track