Najnovije vesti

ŽANDARMERIJA NAPUSTILA NOVI PAZAR POSLE 54 DANA Vulin: Situacija pod kontrolom, policajci preventivno na ulicama
Foto: Kurir

POJAČANA AKTIVNOST

ŽANDARMERIJA NAPUSTILA NOVI PAZAR POSLE 54 DANA Vulin: Situacija pod kontrolom, policajci preventivno na ulicama

Srbija

Pripadnici policije operativno i preventivno rade na ulicama i sprovode poverene zadatke u cilju zastite građana i imovine

NOVI PAZAR - Nakon 54 dana pojačane aktivnosti u saradnji s novopazarskom policijom, pripadnici Žandarmerije okončali su svoj angažman u Novom Pazaru, a na ulicama ovog grada od juče je pojačana aktivnost lokalne policije.

Pripadnici policije operativno i preventivno rade na ulicama i sprovode poverene zadatke u cilju zastite građana i imovine.

Prema saznanjima portala Indeksonlajn, ovakve mere državni organi su uveli kako bi sprečili nasilje na ulicama, pre svega ubistva i ranjavanja. Pored toga, kontrolom se proverava i da li je neko od njih naoružan i poseduje li narkotike.

Policija je u proteklih nekoliko nedelja pronašla više komada vatrenog i hladnog oružja, kao i određeni broj municije, a zbog nepoštovanja epidemioloških mera, ispraženjeno je na desetine kafića i restorana.

Sinoćnom akcijom stavljen je akcenat na lica iz kriminogene sredine, a prema informacijama portala, pojačane kontrole policije će trajati 24 sata dnevno.

Pojačano prisustvo uniformisanih pripadnika Policijske uprave Novi Pazar treba da obezbedi potpunu sigurnost građana.

Portal podseća da je Žandarmerija u ovaj grad stigla nakon posete ministra policije Aleksandra Vulina, koji je 17. decembra, nakon pucnjave u centru grada, najavio pojačano prisustvo snaga bezbednosti na ulicama Novog Pazara.

Dva dana ranije, 15. decembra, u pucnjavi ispred zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru, povređeno je dvoje ljudi, a policija je, kako je istog dana saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapsila osumnjičenog.

Situacija pod kontrolom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom i da su se sa teritorije tog grada povukli pripadnici Žandarmerije.

Ministar Vulin je u Skupštini Srbije naveo da za tih 54 dana, koliko je Žandarmerija bila angažovana kao ispomoć, nije bilo ni jedne pritužbe građana na rad policije i zahvalio se građanima i najvećem delu političara u Novom Pazaru na razumevanju činjenice da je policija radila sve u interesu građana.

„Republika Srbije je obezbedila pomoć i u ovih 54 dana oduzeta je značajna količina naoružanja, narkotika, vozila, uhapšen je značajan broj ljudi po poternicama, zatvarali smo lokale koji nisu radili u skladu sa propisima. Nije bilo zaštićenih“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Policijska uprava u Novom Pazaru mora biti u stanju da garantuje poštovanje javnog reda i mira i sprovođenje zakona i da onaj ko to ne može da radi neće više biti u Policijskoj upravi, policiji i na čelu uprave.

Ministar Vulin se u Skupštini Srbije još jednom izvinio zbog incidenta ispred Sinan-begove džamije istakavši da je taj incident duboko pogodio svakog pripadnika Ministarstva, da je policajac koji je incident napravio odmah suspendovan i da takvo ponašanje nikada neće imati podršku u državi Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...