KORONA BROJKE U PADU: U Loznici manje pacijenata, pregleda i upala pluća!
Foto: Kurir/ T.Ilić

KORONA u Loznici

KORONA BROJKE U PADU: U Loznici manje pacijenata, pregleda i upala pluća!

Srbija -

LOZNICA - Napokon su sve brojke iz izveštaja u padu pa je za jučerašnji dan u odnosu na onaj pre u Loznici kovid pacijenata na bolničkom lečenju šestoro manje, urađen je 21 pregled manje u Trijažnom centru, a i za 19 je bilo manje rendgenskih snimanja.

U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ Loznica, u utorak je pregledano 91 lice sa akutnim respiratornim tegobama, a od toga se njih deset javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bile kontrole. Na urađenih 67 radiografija pluća dijagnostikovano je devet novih pneumonija, a deset pacijenata je upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je 19 pacijenata, duplo manje nego prethodnog dana.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 71 kovid pozitivna osoba, a preminulih nema. Dobra je situacija i među zaposlenima gde je samo dvoje pozitivno na kovid, jedna medicinska sestra i jedan pomoćni radnik i oni su u kućnoj izolaciji. Od juče u Preventivnom centru Domu zdravlja traje imunizacija građana drugom dozom vakcine i da bi izbegli gužve i nepotrebno zadržavanje u redovima, iz ove ustanove mole građane da samo dolaze po pozivu, u svom terminu, na vakcinalne punktove. Za prvu dozu vakcine građani se moraju javiti preko e-uprave ili kol centra, a ukoliko nisu u mogućnosti da to urade zdravstveni radnici na punktu će im pomoći u popunjavanju prijave.

Do sada je na punktovima lozničkog Doma zdravlja prvom dozom vakcinisano 5.729 osoba, a 181 drugom.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track