KORONA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU: Broj novozaraženih raste, vakcinisano više od 8.000 ljudi
Foto: N.H.

najviše u subotici

KORONA U SEVERNOBAČKOM OKRUGU: Broj novozaraženih raste, vakcinisano više od 8.000 ljudi

Srbija -

U Subotici i učitavom Severnobačkom okrugu, ponovo je počeo da raste broj inficiranih korona virusom, a sredinom ove sedmice, zaključno sa 9. februarom, u Subotici je bilo 543 novoobolelih od korone, a u Severnobačkom okrugu 655 osoba, kažu u subotičkom Zavodu za javno zdravlje.

- Epidemiološka situacija je i dalje vanredna, a s obzirom da je porastao broj novoobolelih, nema mesta popuštanju epidemioloških mera zaštite. Do porasta broja novoobolelih došlo je i zbog ponovnog polaska dece u školu, kao i prenosa infekcije u kućnim uslovima, među članovima porodice, u firmama i slično - kaže dr Nebojša Bohucki, epidemiolog u subotičkom Zavodu za javno zdravlje.

Subotica, korona virus, revakcinacija
foto: N.H.

Prema podacima ZZJZ Subotice , do sada se kineskom vakcinom "Sinofarm" u Subotici vakcinisalo oko 5.000, a ukupno Severnobačkom okrugu preko 8.000 ljudi.

- "Fajzer" vakcinu u Severnobačkom okrugu primilo je oko 900 građana, a tek pristiglu rusku "Sputnjik V" 192 osobe, uglavnom zdravsteni radnici - kaže dr Nebojša Bohucki i ističe, da se i u narednim danima očekuje povećan broj novoobolelih od korona virusa.

Gradonačelnik Stevan Bakić takođe je uputio apel Subotičanima, da svi zajedno daju doprinos poboljšanju epidemiološke situacije.

- Epidemija virusa covid 19 još nije završena, pa je važno da nastavimo da poštujemo mere. Subotica je do sada pokazala veliku odgovornst u poštovanju epidemioloških mera, ali borbu protiv covid 19 virusa moramo izneti do kraja. Tempo vakcinacije u Subotici je dobar, ali moram da kažem sugrađanima koji su prošli prvi krug imunizacije, da punu zaštitu mogu da očekuju tek dve nedelje nakon druge vakcine - podseća gradonačelnik Bakić.

Subotica, korona virus, revakcinacija
foto: N.H.

U Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica, prema poslednjem izveštaju, od srede, od 37 pregleda, 10 pacijenata je zadržano na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice, a 13 pacijenata je otpušteno na kućno lečenje i izolaciju. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 73 pacijenta, na intenzivnom lečenju 9 pacijenata, a 8 je na mehaničkoj ventilaciji.

(Kurir.rs/ N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track