MAČVANSKI OKRUG: Za nedelju dana 405 novozaraženih korona virusom, najviše u Šapcu
Foto: T.Ilić

Zavoda za javno zdravlje

MAČVANSKI OKRUG: Za nedelju dana 405 novozaraženih korona virusom, najviše u Šapcu

Srbija -

Ako je suditi po brojevima u Mačvanskom okrugu ima razloga za optimizam što se tiče korona virusa. U minuloj sedmici, od 8. do 14. februara, na području okruga potvrđeno je ukupno 405 uzoraka pozitivnih na kovid-19 što je bolje nego u prethodnom sedmičnom izveštaju kada je bilo 478 pozitivnih.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje minule sedmice najviše pozitivnih bilo je u Šapcu (208), više nego u svih preostalih sedam lokalnih samouprava zajedno, a onda slede Bogatić (45), Loznica (43), Vladimirci (33), Ljubovija (25), Krupanj (19) dok ih po 16 imaju Mali Zvornik i Koceljeva.

Minulog vikenda Šabac je imao 23 pozitivna, Loznica 12, Ljubovija osam, po četiri Bogatić i Vladimirci, dva Krupanj dok ih nije bilo u Koceljevi i Malom Zvorniku. Broj obolelih smanjen je za 51 i trenutno ih je 860 u okrugu. Najviše je Šapčana koji se leče od koronavirusa, njih (428), a onda Lozničana (119) i meštana Bogatića (112) dok su ostali dvocifreni. Vladimirci ih imaju 62, Ljubovija 54, Krupanj 34, Mali Zvornik 28 i Koceljeva 23.

Inače, u Loznici je nastavljena vakcinacija kao i davanje druge doze vakcine, a i danas je bilo redova ispred Preventivnog centra lozničkog Doma zdravlja ''Dr Milenko Marin'' gde se imunizacija sprovodi i na državni praznik.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track