VELIKO OLAKŠANJE

VELIKA SREĆA U SEDMOČLANOJ PORODICI JEZDIMIROVIĆ: Želeli su samo kravu, a dobili novu KUĆU (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Dejan Jezdimirović (11) u selu Radalj sa svojom sedmočlanom porodicom, ocem Radovanom, majkom Marijom i sestrama Draganom (9), Danijelom (5) i Danicom (3), živeo je u trošnoj kući, bez vode, bez puta, bez komšija, bez obližnje prodavnice i škole.

Zahvaljujući organizaciji "Srbi za Srbe" i posle priloga Kurir televizije, Jezdimirovići, kojima je jedina želja bila da dobiju kravu, u oktobru su se iz sela Radalj za Novu godinu preselili u svoju novu kuću u selu Donja Boranja.

Mali Dejan sada ne mora da prelazi 10.000 koraka, odnosno 10 kilometara i sedam potoka, na putu do škole. Nema više potrebe da se plaši medveda i drugih životinja koje su znale da ga iznenade kad dva sata ranije urani kako bi stigao u đačku klupu. Umesto da deli krevet sa sestrama, sada svako od njih ima svoju sobu.

"Prelepo je i kuća, prelepo i dvorište, i isto kao pre, ali skoro isto kao pre. Kad su mi pokazali ja nisam verovao i kako smo spavali nas četvoro zajedno, sad imam svoju sobu i meni je sve nekako simpatično. Ovde nam je kuhinja sa trpezarojom...", započinje vredni dečak.

Iako sada stanuju u urabanijem mestu, koje ima prodavnicu, školu i crkvu, mališani su i dalje vredni i pomažu svojim roditeljima u svim kućnim poslovima.

"Ja sam najstariji. Ja vodim računa o njima. Pošto su one najmlađe, pa moram da čuvam onu malu da se ne udavi", kaže stariji brat, dok cepa drva.

Devojčice hrane i poje svinje, peru sudove... Roditelji takođe imaju svoje planove. Na proleće žele da naprave svinjac i kokjošinjac, da posade cveće u dvorištu...

"Još ne možemo da verujemo da je to naše, da je to naše, da smo slobodni. Srećni smo, kad su deca srećna i mi smo srećni...", zaključuju Marija i Radovan, sa jednom jedinom željom, da odškoluju svoju decu kako i oni drugima pomogli, kao što su i dobri ljudi pomagali njima.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track