ZA HUMANOST NEMA ZIME: Aleksandar trčao od Valjeva do Divčibara za bolesnu devojčicu Dariju iz Zvečana
Foto: Privatna Arhiva

maraton

ZA HUMANOST NEMA ZIME: Aleksandar trčao od Valjeva do Divčibara za bolesnu devojčicu Dariju iz Zvečana

Srbija -

Za devojčicu Dariju Antović iz Zvečana, sa Kosova i Metohije, juče je humanitarni maraton istrčao ultramaratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice, a pratili su ga biciklisti i humanitarci iz Valjeva, Nikola Tomić i Ivan Mišković iz organizacije "Vozi bicikl – produži život".

Oni su prešli relaciju od Valjeva do Divčibara, od oko 41 kilometra, a da stignu na cilj trebala su im četiri sata.

- Znali smo zašto ovo radimo i nije nam bilo teško, a bićemo zadovoljni ako su ljudi saznali za Darijine zdravstvene probleme, od rođenja boluje od cerebralne paralize, a kasnije i epilepsije, i reagovali da daju koliko mogu novca za njeno dalje lečenje. Videćemo sa njenim ocem kakvi su bili efekti ovoga što smo uradili. Mi smo učinili ono što smo mogli. Inače, uslovi nisu bili teški, put je bio suv, jedino je poslednjih desetak kilometara bilo nešto napornije zbog nadmorske visine i temperature koja je bila četiri stepena ispod nule - rekao je Kikanović po dolasku na Divčibare.

maraton, humanost
foto: Privatna Arhiva

On je podsetio da je broj žiro računa za dinarske uplate:205-9011005987339-96 (primalac) Veljko Antović–otac male Darije i apelovao na ljude da pomognu koliko mogu. Ovo mu je, inače, prvi ovogodišnji maraton, a planira da ovog proleća istrči deonicu od Loznice do Manastira Jaši u Rumuniji. Prošle godine Kikanović je u humanitarne svrhe istrčao nekoliko maratona, a ukupno je prevalio više od 2.500 kilometara.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track