DO DANAS VAKCINISAN 18.201 KRALJEVČANIN: Zahvalnost gradonačelnika svim učesnicima u imunizaciji stanovništva
Foto: J.S.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić

DO DANAS VAKCINISAN 18.201 KRALJEVČANIN: Zahvalnost gradonačelnika svim učesnicima u imunizaciji stanovništva

Srbija -

KRALJEVO - Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić izrazio je u sredu na svom Fejsbuk profilu svoju zahvalnost svim učesnicima u imunizaciji stanovništva.

- Hvala svim lekarima i medicinskim sestrama Doma zdravlja „Kraljevo“, medicinskom i nemedicinskom osoblju, radnicima javnih preduzeća, Sportskog centra „Ibar“, pripadnicima Civilne zaštite, volonterima Crvenog krsta, učenicima Medicinske i Ekonomsko - trgovinske škole, kao i svima onima koji na bilo koji način pomažu u realizaciji procesa vakcinacije odnosno masovne imunizacije građana Kraljeva, poručio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, dodajući da je nemerljiv značaj njihovog učešća u borbi sa virusom korona.

Gradonačelnik Terzić posebno je istakao potpuno i nesebično zalaganje svih iz zdravstvenog sistema, kao i onih koji im pomažu u ovom, za građane i našeg grada i cele zemlje, veoma važnom procesu, naročito se osvrnuvši na dane vikenda i državnog praznika, koji su za nama, kada se bez prekida punim kapacitetom radilo.

U periodu od 13. do 16. februara u Kraljevu je vakcinisana i revakcinisana ukupno 5.051 osoba - prvu dozu je primilo 325 naših sugrađana, a drugu 4.726.

Od 30. decembra prošle godine, kada su prvi vakcinu primili korisnici Gerontološkog centra u Mataruškoj Banji, zaključno sa 16. februarom, kineskom „Sinofarm“, ruskom „Sputnjik“ i američkom „Fajzer“ vakcinom, vakcinisan je 18.201 Kraljevčanin, a drugu dozu vakcine primilo je 7.080 građana.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track