IMUNIZACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Cepivo primilo 21.798 građana
Foto: T.Ilić

korona virus

IMUNIZACIJA U PČINJSKOM OKRUGU: Cepivo primilo 21.798 građana

Srbija -

Direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Svetlana Stojanović izjavila je medijima da je epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu, kao i na području grada Vranja i dalje nepovoljna. Dr Stojanović je rekla da su od 281 testiranog uzorka građana u okrugu 74 pozitivna na virus.

Registrovano je 65 novoinficiranih na teritoriji grada Vranja, u Bujanovcu šest osoba, Vladičinom Hanu četiri, Surdulici i Preševu po dve osobe pozitivne su na korona virus.

U procesu vakcinacije i revakcinacije stanovništva dato je 21.798 doza vakcina u Pčinjskom okrugu, izjavila je dr Stojanović. U kovid bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovano je 119 pacijenata, od kojih je 105 sa infekcijom kovid-19. Isto toliko pacijenata je sa bronhopneumonijom, dok je na kiseoniku 58.

Na bolničko lečenje primljeno je 12 pacijenata, dok je otpušteno osam, od kojih je jedan transportovan za Niš.

U bolnicama koje su predviđene za kovid pacijente ima 41 slobodno mesto. U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u utorak, obavljeno je 188 pregleda, od čega je 98 bilo prvih.

Uzorkovana je krv kod 120 pacijenata i sačinjen 81 RTG pluća. Urađena su tri PCR i 88 antigenskih testova, od kojih je 59 pozitivnih na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 27 pacijenata.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track