VUČEVIĆ: Dan žalosti na dan sahrane našeg Đorđa Balaševića, Bog bira valjda najbolje među nama!
Foto: Nemanja Nikolić, ATA Images

Gradonačelnik Novog Sada o smrti Đorđa Balaševića

VUČEVIĆ: Dan žalosti na dan sahrane našeg Đorđa Balaševića, Bog bira valjda najbolje među nama!

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da će u prestonici Vojvodine biti proglašen žalosti na dan sahrane slavnog pevača i kantautora Đorđa Balaševića.

Vučević je gostujući na televiziji Hepi izjavio da će i zastave biti spuštene na pola koplja, a da će porodica Balašević saopštiti kada će biti sahrana našeg slavnog sugrađanina.

Djordje Balasevic, svece
foto: Stefan Stojanović

- Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak trenutak pre svega za porodicu Balašević, zatim i za ceo grad, državu i region koji su voleli, odrastali zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila iznenadila njegova smrt. Kao što je umeo u tišini da napiše najveće stihove, tako je nažalost u tišini i pre vremena otišao. Bog bira valjda najbolje među nama. Nadam se da ćemo svi znati da cenimo to što je radio, da čuvamo pre svega njegove pesme, njegov duh. Novi Sad svavako neće biti više isti posle njegove smrti – rekao je Vučević i dodao da slagali se s njim ili ne, voleli ga ili ne, ostavio je dubog trag – naglasio je on.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track