NOVO ŽARIŠTE U SRBIJI, MEĐU NOVOZARAŽENIM NAJVIŠE DECE: Arilje pred uvođenjem vanredne situacije zbog naglog skoka korona brojki
Foto: RINA

kršenje mera

NOVO ŽARIŠTE U SRBIJI, MEĐU NOVOZARAŽENIM NAJVIŠE DECE: Arilje pred uvođenjem vanredne situacije zbog naglog skoka korona brojki

Srbija -

Za poslednjih sedam dana u opštini Arilje potvrđena su 142 pozitivna testa na korona virus, a samo juče taj broj je bio 43.

Nakon što je naglo skočio broj zaraženih zasedao je Štab za vanredne situacije, a ukoliko se broj novoinficiranih ne smanji moguće je i uvođenje vanredne situacije.

- Veliku većinu novoinficiranih čine deca do 15 godina, kao i njihovi roditelji. Značajnijih kršenja epidemioloških mera i okupljanja u našoj opštini nije bilo, pa se pretpostavlja da su se zarazili na zimovanjima i mini odmorima, i zato je došlo do širenja korona virusa - izjvio je Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

On ističe da će se sa odlukom o uvođenju vanredne situacije, sačekati do ponedeljka kada će se ponovo sastati Štab za vanredne situacije.

- Pošto su zaraženi mahom mlađi ljudi, učenici osnovnih škola, svi oni imaju izuzetno lake kliničke slike sa blagim simptomima. Pratićemo pomno situaciju i rast broja zaraženih. Ukoliko se to nastavi biće uvedena vanredna situacija. Ono što dodatno otežava stanje jeste činjenica da su mnogi razredi potpuno desetkovani i zbog velikog broja zaraženih mnogo đaka nije u mogućnosti da prati nastavu - kaže Maslar.

Nadležne inspekcije vršiće pojačan nadzor ugostiteljskih objekata u narednim danama.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track