02:35

NISU LUTALICE, VEĆ VLASNIČKI PSI: Vođa čopora koji je KRIVNIČKI IZUJEDAO ženu u Subotici ODUZET vlasniku (KURIR TELEVIZIJA)

užas

NISU LUTALICE, VEĆ VLASNIČKI PSI: Vođa čopora koji je KRIVNIČKI IZUJEDAO ženu u Subotici ODUZET vlasniku (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Psi koji su prošle nedelje na parkingu suda napali Subotičanku N.P. i naneli joj brojne teške povrede, uhvaćeni su tokom vikenda.

Ispostavilo se da su u pitanju vlasnički psi, od kojih je "vođa čopora" oduzet od vlasnika i smešten u gradski azil.

-Naše sumnje su bile opravdane, nisu u pitanju psi lutalice, već vlasnički psi. I tada sam apelovao vlasnike da ne napuštaju svoje pse i da ih ne puštaju na ulicu, jer tako ugrožavaju svoje sugrađane – navodi Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Nedaleko od mesta nemilog događaja pas koji je naneo najteže povrede Subotičanki je pronađen i oduzet od vlasnika i smešten u prihvatilište gde je u toku njegova procena i veterinarska kontrola.

Poražavajuća je činjenica da su napade na Subotičane u proteklom period upravo činili vlasnički psi. Komunalna milicija je od početka godine dobila čak 250 prijava i izdato je 20 prekršajnih naloga, a razlog je u neodgovornom vlasništvu.

-Ima načina, ako im ne trebaju, neka ih udome. Takođe, hranjenje mačaka i pasa oko zgrada predstavlja problem. Jednom kada nahranite pse, oni će se vratiti – kaže Laura Rajnović Evetović, načelnica komunalne milicije u Subotici.

Prema rečima gradonačelnika napadnuta Subotičanka je bolje, puštena je iz bolnice i oporavlja se od zadobijenih povreda, a ovaj predmet u rukama je tužilaštva, koje će preduzeti dalje korake.

Da podsetimo, psi su iz čista mira napali ženu, oborili je na zemlju i počeli da je grizu. Ona je imala više od dvadeset ujeda samo na glavi.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track