POVEĆAVA SE BROJ KOVID PACIJENATA U KRALJEVAČKOJ BOLNICI: Trenutno na lečenju 52 zaraženih
Foto: J. S.

korona virus

POVEĆAVA SE BROJ KOVID PACIJENATA U KRALJEVAČKOJ BOLNICI: Trenutno na lečenju 52 zaraženih

Srbija -

Na kovid odeljenju Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu trenutno se na bolničkom lečenju nalaze 52 pacijenta, a njih šestoro je na intenzivnoj nezi.

Po rečima dr Milana Parezanovića, načelnika Infektivnog odeljenja kraljevačke bolnice, broj novozaraženih korona virusom u gradu na Ibru svakodnevno raste, kao i broj bolesnika koji zahtevaju bolničko lečenje.

- To su mahom bolesnici u sedmoj, osmoj i devetoj deceniji života, sa teškim kliničkim slikama i komorbiditetima. Na kovid odeljenju ima i pacijenata od 40 i 50 godina, ali u manjem broju. Epidemiološke mere postoje, ali zašto se ne poštuju, ja ne znam. Do sada nisam hteo ovo da izgovorim, ali jednostavno moram da pitam koliko ljudi u ovom gradu treba da umre, da bi se neki dozvali pameti - kaže dr Parezanović.

On dodaje da, kada bi se građani pridržavali propisanih mera, u bolnicama bi se nalazio znatno manji broj bolesnika, a bio bi i manji broj preminulih od posledica infekcije virusom korona.

- Kako bismo obezbedili dodatnih 30 kreveta za pacijente sa teškom kliničkom slikom, od četvrtka će u kovid sistem ponovo ući i Odeljenje pulmologije, najavio je načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track