STIŽE SPAS ZA JUMKO: Odluka o konverziji milionskih dugovanja doneta prema HITNOM POSTUPKU
Foto: T.S., Arhiva

skupština grada vranja

STIŽE SPAS ZA JUMKO: Odluka o konverziji milionskih dugovanja doneta prema HITNOM POSTUPKU

Srbija -

Odbornici Skupštine Grada Vranja jednoglasno su usvojili Odluku o konverziji potraživanja poverioca u trajni ulog Holding kompanije Pamučni kombinat "Jumko".

Sednica je prema hitnom postupku održana juče.

Član gradskog veća za budžet i finansije Bojan Kostić obrazložio je predlog odluke. Zamenica gradonačelnika Zorica Jović istakla je da ovom odlukom lokalna samouprava grada Vranja ne otpisuje dug prema kompaniji "Jumko" već pruža pomoć i podršku.

- Ovom odlukom spasavamo oko 2.000 zaposlenih u "Jumku" i daje im se prilika da nastave da i dalje rade - rekla je Jović i dodala da je to najvažniji trenutak za porodice koje preživljavaju, hrane se i školuju svoju decu zahvaljujući plati iz "Jumka".

Vranje, Grad, Jumko Vranje, Jumko
foto: T.S., Arhiva

Pravni osnov za donošenje Odluke sadržan je u odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o privatizaciji i Statuta grada Vranja. Razlog za donošenje je postupanje prema zaključku Vlade Srbije kojim je konstatovano da se državnim poveriocima preporučuje da kao meru UPPR konvertuju potraživanja prema subjektu privatizacije.

Ukupna potraživanja koja se konvertuju u trajni ulog u kapitalu kompanije su 1.053.120.793 dinara iliti oko 8,9 miliona evra.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track