NIŠLIJE OGORČENE NA BIVŠU VLAST: Popločavali već popločano?! Centralni gradski trg ostaće nezavršen još dugo, svi rokovi probijeni
Foto: M. S.

radovi počeli još u junu 2019. godine

NIŠLIJE OGORČENE NA BIVŠU VLAST: Popločavali već popločano?! Centralni gradski trg ostaće nezavršen još dugo, svi rokovi probijeni

Srbija -

Nišlije su ogorčene na bivšu gradsku vlast koja je vodila grad u prethodnom mandatu jer ne samo da je odlučeno da se već popločani centralni gradski Trg kralja Milana ponovo poploča nego su izabrali firmu koja taj posao nije mogla da završi pa su svi rokovi "probijeni".

Grad Niš je na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski raskinuo ovaj ugovor po kome je trebalo iz niškog budžeta da se izdvoji neverovatnih 540 miliona dinara. Ona je kazala da će grad naplatiti bankarsku garanciju od 50 miliona dinara i da je grad prema ovoj firmi iz Lazarevca bio dovoljno tolerantan.

Nis, trg, poplocavanje
foto: M. S.

Posao je tada poveren jednoj firmi iz Lazarevca koja je trg počela da gradi krajem juna 2019. godine.

Predstavnici opozicije u gradskoj skupštini koji su nekada bili u vlasti, a sada su odbornička grupa "Niš moj grad", Branislav Jovanović i Mikica Stanković "osuli su paljbu" danas na otvorenoj konferenciji za novinare na Trgu kralja Milana.

- Mi smo podnosili krivične prijave ranije jer se videla želja da se što više granita ugradi u trg. Posečene su jelke stare više decenije, uklonjeno je zelenilo, samo da bi se što više ploča ugradilo. Ovde je problem bio samo Tvrđavski most koji trebalo renovirati, a sve ostalo videlo se, je izvlačenje para iz budžeta jer što bi popločavali već popločan trg!? Taj novac je mogao da se utroši na mnogo drugih načina, a ovako smo u centru grada dobili ruševinu kojoj se ne vidi kraj. Sada ulazimo u novu fazu raspisivanja novog ponuđača i slično - kažu ova dvojica opozicionara.

Nis, trg, poplocavanje
foto: M. S.

Predstavnika firme iz Lazarevca smo juče dobili na telefon da bi nam rekao da se javimo kasnije, ali nakon drugog poziva se javio i odmah prekinuo vezu. Odlukom da most prema Tvrđavi, a koji se spaja s trgom, ubuduće bude samo pešački, stvoreni su mnogi problemi zato što se zatvorila glavna saobraćajna žila pa su u centru gužve svakodnevne.

I u vreme Turaka, pre 150 godina ovaj most je bio za pešake i za saobraćaj, a niška vlast u prošlom mandatu, kako tvrde Jovanović i Stanković, nije pitala stručnu javnost pa se tako izgradila fontana pored reke, a trg izgleda kao ravna ploča.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track