Najnovije vesti

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Nastavlja se rast broja novoobolelih, najviše u Šapcu i Loznici
Foto: T.Ilić

Zavod za javno zdravlje

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Nastavlja se rast broja novoobolelih, najviše u Šapcu i Loznici

Srbija

LOZNICA – Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje na području Mačvanskog okruga tokom jučerašnjeg dana potvrđeno je još 75 pozitivnih uzorka na kovid -19, a broj obolelih je za 21 povećan u odnosu na dan ranije.

Najviše novopozitivnih imaju Šabac (29) i Loznica (21) dok ostalih šest opština nije dvocifreno. Krupanj ima osam, Ljubovija sedam, a Mali Zvornik šest pozitivnih, Bogatić dva dok po jednog imaju Koceljeva i Vladimirci.

Obolelih ima 971 u okrugu. Prednjače Šabac (397) i Loznica , gde je broj povećan za jedanaest osoba i ima ih ukupno 265, a slede Ljubovija sa 94, Bogatić 63, Krupanj 61, Mali Zvornik 38, Vladimirci 37, a najbolje je u Koceljevi gde ima 16 onih koji se leče od korona virusa.

Kako je juče izjavila načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Šabac dr Dragana Radojičić, na području Mačvanskog okruga dato je više od 55 hiljada doza vakcine, ali je drugu dozu primilo, odnosno kompletno vakcinisano za sada oko 7,2 odsto populacije starije od 18 godina što svakako nije dovoljno za kolektivni imunitet.

Tokom jučerašnjeg dana u okrugu je prvom dozom vakcinisano 117 osoba, a 1.102 drugom. Prvu dozu dobilo je najviše Šapčana (36) i Lozničana (25) dok je u Koceljevi nije primio niko. Drugu dozu vakcine primila su 342 žitelja Šapca i 333 Lozničanina, a više od sto ih ima i Mali Zvornik (103), a od ostalih opština najmanje ih je bilo u Vladimircima (34).

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...