02:38

SRAMNO! NAJSTARIJI GRAĐANI NA METI PREVARANATA! Pozivaju na besplatan pregled, pa im uvale aparat od 350 evra (KURIR TELEVIZIJA)

SRAMNO

NAJSTARIJI GRAĐANI NA METI PREVARANATA! Pozivaju na besplatan pregled, pa im uvale aparat od 350 evra (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Na meti domišljatih slatkorečivih trgovačkih putnika, koji uz simbolične poklone uspevaju da ubede građane da kupe skupe proizvode koji im nisu potrebni, često su stari ljudi. Našoj redakciji javili su se meštani Vratarnice kod Zaječara, koji su tobože bili pozvani na lekarski pregled, a vratili se kućama sa masažerima vrednim po 350 evra.

Svesni da je neko zloupotrebio njihovu naivnost i dobronamernost nastoje da raskinu ugovore koje su potpisali i apeluju na druge da ne nasedaju na slične priče. Nadeža Jovanović i njene komšije Marica i Mirko Nikolić iz Vratarnice kod Zaječara pozvani su telefonom, kako tvrde, na besplatan lekarski pregled. Pristali su jer u selu nema lekara.

Međutim, ispostavilo se da su pregled basnoslavno platili, kupivši skupe masažere koji im nisu potrebni. -Nisu nam rekli za aparate, ali su nam rekli da to možemo da proverimo. Ja sam pristala da odem jer lekari nisu dolazili celu zimu. Jedan mladić držao je govor kako da živimo prirodno, da se hranimo dobro, da idemo u banju - Nadežda Jovanović, Vratarnica Nadeždinu priču potvrđuju i Nikolići, koji su na pregled otišli zbog Maričinih problema sa štitnom žledom.

- Meni su rekli da mi lekovi ne trbaju, već aparat koji oni prodaju - kaže marica Nikolić, koja je otišla na pregled štitne žlezde. Kada su shvatili da su naseli na slatkorečivost i kupili nepotreban masažer za leđa, hteli su da ga vrate u zakonskom roku, ali ih trgovački putnik ubeđuje da to nije moguće. Njihova kćerka je u međuvremenu kontaktirala Tržišnu inspekciju i Udruženja potrošača.

Na naš telefonski poziv niko se u firmi koja prodaje masažere nije javljao. Svesni da je neko zloupotrebio njihovu naivnost i dobronamernost, naši sagovornici apeluju na druge da ne nasedaju na slične priče, jer trgovački putnici obilaze i druga zaječarska sela, nudeći navodno besplatne lekarske preglede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track